Lestienne zet slap United ferme hak met twee assists (2-1)


All Goals and Highlights HD | PSV Eindhoven 2-1... par zidanekrisz
PSV is uitstekend aan de Champions League campagne begonnen. De Eindhovenaren pakten in eigen huis verrassend drie punten tegen Manchester United. Onze landgenoot Maxime Lestienne, ex-Club Brugge, was de grote man bij de thuisploeg met twee assists. Nochtans was United op voorsprong gekomen via een fraaie treffer van Memphis. Moreno en Narsingh draaiden de rollen alsnog om, 2-1. De wedstrijd werd overschaduwd door een horrorblessure van Shaw.

Coach Louis van Gaal kon niet rekenen op Marouane Fellaini. De Rode Duivel voelde zich wat ziekjes en startte uit voorzorg op de bank. Daardoor mocht steraankoop Martial diep in de spits zijn kunnen tonen (ook Rooney was niet inzetbaar). Hij kreeg onder meer het gezelschap van Memphis, vorig jaar nog de ster van PSV. Bij de thuisploeg wel één landgenoot aan de aftrap, Lestienne.

Horrorblessure Shaw
Manchester United nam meteen het heft in handen. Doelman Zoet moest al vroeg ingrijpen om een deviatie van Herrera onschadelijk te maken. PSV moest terug, maar heel het stadion werd na een kwartier opgeschrikt door een vreselijke blessure van Shaw die zijn been brak (lees er hier meer over). Na een lang oponthoud kon er weer gevoetbald worden.

Spectaculair slot
De Eindhovenaars kenden een kleine opflakkering met een schot van Lestienne (vanuit buitenspel). Aan de overkant toonde Memphis zijn klasse. Met een knappe dribbel zette hij twee man in de wind en verschalkte vervolgens Zoet, 0-1. PSV was van slag, maar United liet na de score aan te dikken. Smalling vond Zoet op zijn weg en Memphis schoof het leer rakelings naast. Het zou de Mancunians zuur opbreken want in minuut 46 kopte Moreno - op hoekschop van Lestienne - de gelijkmaker in doel.

ANP
ANP
GETTY
PHOTO_NEWS

Lestienne met tweede assist
United kwam gretig uit de kleedkamer en dicteerde de wet. PSV probeerde het vooral via snelle tegenprikken en de eerste echte counter na de pauze was meteen raak. Lestienne schilderde de bal op het hoofd van Narsingh die al even fraai binnenkopte, 2-1. Het Philips Stadion ontplofte, maar de thuisploeg kwam goed weg toen Mata - volledig vrij voor doel - zijn controle knullig miste.

Fellaini valt in
United besefte dat het wat moest doen, maar echte kansen waren schaars. Zoet wist wel raad met een krul van Herrera en Martial schoot vanuit een scherpe hoek voorlangs. Van Gaal gooide de licht zieke Fellaini dan maar in de strijd. De Rode Duivel bracht wat meer gevaar met een goede aflegger voor Mata - die weer faalde - en een schot dat naast zeilde. In het slot was het PSV dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. De Jong jaste het leer oog in oog met De Gea wild over. Zo bleef het bij 2-1.

PHOTO_NEWS
ANP
PHOTO_NEWS
GETTY