Leko kan nederlaag moeilijk aanvaarden: "Teleurstelling in kleedkamer was groot"

AFP
Club Brugge blijft met lege handen achter na de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League. In het Jan Breydelstadion slikte blauw-zwart tegen Borussia Dortmund een frommelgoal in de 85e minuut. "Dit is bijzonder pijnlijk", verklaarde Ivan Leko na afloop.

Mitrovic duwde het leer tegen Pulisic, waarna de bal over Letica in doel caprioleerde. De teleurstelling was groot bij het enthousiast spelende blauw-zwart, dat meer had verdiend tegen een ontgoochelend Dortmund.

"De teleurstelling was groot in de kleedkamer. Er waren veel frustraties", zei de 40-jarige Kroaat. "Ik hoop dat we hier sterker uit komen. We zijn op de goede weg, we hebben getoond dat we niet de mindere zijn van Dortmund." 

"Het is moeilijk te aanvaarden dat we deze wedstrijd toch verliezen. We waren goed tot zeer goed, ook ons wedstrijdplan was in orde. We hebben getoond dat we kunnen voetballen. Maar in de Jupiler Pro League kan je slecht voetballen en punten pakken, en in de Champions League kan je goed voetballen en zonder punten achterblijven."

Leko liet verrassend de 21-jarige Thibault Vlietinck in de basis starten. "Ik geloof in wat ik zie op training. Hij heeft veel kwaliteiten en geeft altijd het maximum. Zijn prestatie is positief voor ons", besloot Leko.

EPA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • verheyen kurt

  terechte winnaar en vooral goede leiding. in Europa laten ze niet doorspelen tot clupke een penalty krijgt

 • mark devos

  club zou terecht winnaar zijn ....mais pech is pech ..volgende keer beter , maar als ze zo in de jup spelen ..dan zijn binnen 3 speeldagen al kampioen ...

 • andre van de wege

  eigen schuld dike bult de beste ploeg heeft gewonnen.betoneren is niet willen voetballen.

 • marc ledure

  Leon Mertens !! noemt ge dat een doelpunt ?? Dat is het domste doelpunt dat ik al heb gezien. Die speler van Dortmund gat geluk dat hij per ongeluk de bal tegen zijn scheenbeen kreeg. Wat ik zeg dat onze doelman te ver uit zijn doel was. En dat is een dom doelpunt.

 • Etienne Vanhoegaerden

  Denk nederlaag eigen schuld en typisch Belgisch. Terug leunen in 2de helft en speculeren op tegen aanval. Moesten gewoon verder doen zoals in 1st helft. Waarom cools in de ploeg zeer zwak