Lampard: "City heeft wapens om Barça te stoppen"

EPA
Met veel vertrouwen begint Manchester City morgenavond in het eigen Etihad-stadíon aan de Engelse aflevering van het tweeluik met Barcelona in achtste finales van de Champions League. "Ik heb met Chelsea tegen ze gespeeld toen ze op hun best waren", blikt Frank Lampard vooruit. "Wat we vaak ook deden, ze bleven maar vliegen. Maar ik denk dat we met City nu de wapens hebben om ze te stoppen."

De nummer twee van de Premier League voelt zich sterker dan vorig seizoen, toen het weliswaar de Engelse titel veroverde maar in de Champions League in twee duels vrij kansloos onderuit ging tegen Barcelona (4-1). De galavoorstelling van zaterdag tegen Newcastle United (5-0) heeft trainer Manuel Pellegrini en zijn spelers nog meer vertrouwen gegeven. "Als het zo loopt, dan kunnen we ook van Barcelona winnen", zei de coach uit Chili.

City tegen Barca is niet alleen een duel tussen de Argentijnse scherpschutters Sergio Agüero en Lionel Messi. Ook de sierlijke Spaanse middenvelders David Silva en Andrés Iniesta staan tegen over elkaar. Samir Nasri, de Fransman in Engelse dienst, heeft zijn vorm hervonden. En als het even niet loopt, dan kan Barcelona nog altijd terugvallen op aanvallers van het kaliber Luis Suarez en Neymar.

Barcelona weet hoe het voelt om de Champions League te winnen. Na twee mislukte pogingen op rij wist City weer eens de groepsfase van de prestigieuze competitie voor Europese clubteams te overleven. De puissant rijke eigenaren van de Abu Dhabi United Group staken sinds 2009 honderden miljoen euro's in de Engelse club. Dat leidde tot twee landstitels, maar City kwam niet eens in de buurt van een Europese hoofdprijs.

Bij Barcelona sluiten ze de ogen niet voor de goede vorm van City. "Ze doen het goed", erkende verdediger Gerard Piqué zaterdag na de verrassende nederlaag van Barcelona tegen Malaga (0-1). Na elf overwinningen op rij werd het elftal van Luis Enrique uitgefloten door een deel van de eigen aanhang. Sommige verwende fans wapperden zelfs even met witte zakdoekjes. Barcelona zag de achterstand op koploper Real Madrid groeien tot vier punten. "Ook daarom is de wedstrijd tegen City misschien wel de belangrijkste van dit seizoen nu", zei Piqué. "City zal vaker aanvallen dan Malaga. Dan wordt het een open wedstrijd en dat is wel voordelig voor ons."

AFP
EPA
EPA
GETTY