Ga naar de mobiele website
^ Top

Klopp wringt zich in bochten over Mignolet: "Is het jouw job wel om die vraag te stellen?

photo_news
Charmant was het antwoord niet. Toen een reporter van de Liverpool Echo Jurgen Klopp vroeg of Simon Mignolet nu nummer één af is, viel de Duitse coach uit zijn rol. "Kijk, ik kan dit niet geloven", zei Klopp. "Ik ben zelfs niet zeker dat het jouw job is om deze vraag te stellen." Klopp wringt zich in bochten.

De keeperskwestie blijft Liverpool beroeren. Loris Karius, Klopps poulain, staat vanavond in de Champions League tegen Sevilla weer tussen de palen. Zuur voor Simon Mignolet, die met een sterke terugronde vorig seizoen en in de play-offs tegen Hoffenheim, mee dat ticket voor de meest prestigieuze Europese competitie afdwong. Hij krijgt van zijn coach nu geen loon voor werken. Voor de tweede keer in een maand wordt Mignolet gepasseerd. Eind augustus zette Klopp hem tegen Arsenal al verrassend in de tribune onder het mom van rust. Terwijl er van vermoeidheid helemaal geen sprake was.

Klopp suste toen. Na Arsenal zwaaide hij met lof naar Mignolet - "Hij is een machine. Mijn absolute nummer één" - en beloofde dat hij tegen Manchester City '100 procent zeker' tussen de palen zou staan. Toen een reporter van de Liverpool Echo hem die uitspraak gisteren voorlegde, reageerde Klopp gepikeerd. Hij wordt niet graag als een leugenaar ontmaskerd.

"Of Simon niet langer de nummer één is? Kijk... Ik kan dit niet geloven", zei een opgewonden Klopp. "Ik ben zelfs niet zeker of het jouw job is om die vraag te stellen. Maar nee, dat is het niet. En asjeblieft hou ermee op. Want het is zo niet. Honderd procent de waarheid zit de situatie zo: als we Simon als nummer één uitspelen en de anderen geen enkele keer per jaar, dan... Als ze slecht trainen, verdienen ze geen match. Maar zowel Loris (Karius) als Danny (Ward) houden hun niveau erg hoog. Als we hen die kansen niet geven, dan moeten we elk jaar op zoek naar een nieuwe nummer 2, die 33 is, nog een paar ballen kan pakken en niet de ambitie heeft  om nog veel te spelen. 't Is erg moeilijk om zo iemand te vinden, hoor. Ik geef de voorkeur aan een groep goede keepers. En dat betekent dat je af en toe moet wisselen. Dat Loris tegen Arsenal zijn kans kreeg, was helemaal zoals ik zei. Achteraf hadden we kunnen zeggen, het was niet echt een match voor een keeper (hij moest geen bal pakken, red), maar dat wisten we vooraf niet. Hij zal tegen Sevilla niet spelen omdat ik hem gelukkig wil houden, maar omdat ik zijn kwaliteiten wil gebruiken. Zo zit het. Ik wil ze tegen elkaar uitspelen en onder mekaar zullen ze uitmaken wie er onder de lat mag staan. Ik vraag me ook af waarom we in termen van nummer 1, nummer 2 en nummer 3 denken en dat die pikorde vastligt tot het einde der dagen? Ik wil dat niet in twijfel trekken, maar waarom durf jij te vragen of hij nog de nummer één is. By the way, het is niet zo dat hij niet de nummer één zou moeten zijn."

In Liverpool worden er redelijk veel vragen gesteld bij de rotatie. Ook omdat Karius, zelfs in die match tegen Arsenal, niet iedereen heeft kunnen overtuigen. Hij maakt nog altijd een nerveuze indruk. Bij sommige andere topclubs hebben trainer wel een specifieke Champions League- en bekerdoelman, maar dat wordt dan voor het seizoen doorgepraat. Bij Liverpool is die orde erg flou. Benieuwd of dat ook ten koste gaat van het vertrouwen van de keepers.

Mignolet ging er immers vanuit dat hij zou spelen in de Champions League. Er was niks afgesproken. 

Photo News
Photo News10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roger Deprez

  Als ex coach zeg ik dat wat Klopp zegt gewoon dikke zever is en die uitleg houdt totaal geen steek want het enigste wat hij hierbij bereikt is dat Simon zou beginnen twijfelen aan zichzelf en zeker als Klopp geen goed gesprek heeft gehad hierover met Simon. Het zijn dik betaalde profs die voetballers en men moet zeker niet beginnen met pampers en hij toont hierbij weinig respect voor Simon.

 • eric debanne

  Klopp is een arrogante en hypocriete coach ! De Zevenaar mag blij zijn dat hij Mignolet heeft !

 • Wes Eeckelaert

  Zonder mignolet had Liverpool niet eens champions league gespeeld, mooi cadeau.

 • Stijn Stroobants

  Hij was beter naar Napoli gegaan maar die hebben nu vervanger voor Reina.

 • Mark Verdonck

  Dat was te vrezen.... 5 in het mandje tegen Man City. Nochtans trof Simon geen enkele schuld aan die tegengoals. Klopp heeft nu eenmaal een voorkeur voor zijn landgenoot die hij zelf haalde. Ziet er weeral niet goed uit voor Simon. Maar kop op. Binnenkort zal je wel weer kunnen bewijzen dat je wel degelijk de nummer 1 bent van Liverpool.

Meld een bug