Keylor Navas krijgt voorkeur op Thibaut Courtois tegen AS Roma

Photo News
Het ronddepotgedraai van coach Julen Lopetegui voorspelde weinig goeds. Keylor Navas (32) krijgt in de Champions League voorlopig de voorkeur op Thibaut Courtois. Tegen AS Roma vanavond dus. 

Een beslissing die in de lucht hing. In de dagen voorafgaand aan Courtois' transfer lekte al uit dat Lopetegui een plan had met zijn doelmannen: de ene in La Liga, de andere in de Champions League. En aangezien Courtois (26) het pleit in de competitie definitief lijkt te hebben gewonnen... Nochtans werden er bij zijn komst geen afspraken gemaakt over pikorde. Niets is echter definitief op dit moment. "Ik ga jullie niets verklappen", zei Lopetegui. "We hebben schitterende opties in doel. Welke beslissing we ook nemen, ik ben er zeker van dat we het goed zullen doen." Waarna hij nog een bloempje gooide naar Navas. "Hij is goed bezig. Hij is een competitiebeest en een echte strijder." 

De Costa-Ricaan won als titularis drie keer op rij de Champions League, is nog altijd graag gezien binnen de spelersgroep en bij de fans. Bij Real durven ze het niet aan om een invloedrijk figuur zomaar aan de kant te schuiven. Uit respect voor bewezen diensten zal Navas zijn matchen blijven spelen.

EPA15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Erik Neyt

  Het enige doel van Courtois was dichter bij zijn kinderen zijn,en dat is dan ook gerealiseerd.Nu komt hij in een situatie terecht waar hij wrsl.niet aan gedacht heeft,beste doelman van het WK,en nu op de bank.Courtois een beetje kennende zal deze situatie niet lang kunnen aanhouden,daar komt revolutie in de kleedkamer,het verleden van de speler kennende.

 • Jan Klaasen

  Wat een belachelijke trainer is dat. Courtois hebben en toch een vliegenvanger opstellen.

 • maarten mouton

  Navas is toch een niveau minder dan Courtois. De voorbije jaren was het ook niet moeilijk om de championship te winnen, met of zonder keeper.

 • jacques vansteenkiste

  waarom zou courtois altijd moeten spelen al eens het parcours van navas bekeken..

 • didier vandevyver

  van beste keeper naar beste bankzitter

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00