Jürgen Klopp vrijt Sander Berge op en wacht hem op in spelerstunnel: “Een geweldig moment”

Photo News
Sander Berge was zonder de twijfel de man van de match voor Genk tegen Liverpool. De enige die zonder kwaliteitsverlies zou kunnen meedraaien aan de overkant. En dat was ook Liverpoolmanager Jürgen Klopp opgevallen. 

Klopp wachtte Berge na de wedstrijd op in de spelerstunnel van Anfield, nam de jonge Noor apart en overlaadde hem met complimentjes. Zo noemde Klopp Berge ‘een zeer interessante speler’ voor Liverpool. 

“Dat was een geweldig moment”, reageerde Berge tegen het Noorse ‘VG’. “Het is altijd prettig als zo’n gerenommeerde coach uit het internationale voetbal jouw prestatie naar waarde weet te schatten.” 

Berge was in de playoffs een belangrijke schakel in het elftal van Clement. In tegenstelling tot Trossard en Malinovskyi raakte de Noorse international niet weg in het tussenseizoen. Genk wilde meewerken aan een transfer, maar wilde wel een bedrag van rond de 25 miljoen vangen voor hem. Sheffield, West Ham en Brighton trokken aan zijn mouw en waren bereid om veel geld op tafel te leggen. Hijzelf hield de boot af. Na de dubbele confrontatie met Liverpool staat hij dus ook op de radar van minstens één Engelse topclub.

Klopp is niet aan zijn proefstuk toe. Hij overlaadt mogelijke versterkingen voor zijn elftal graag met complimenten. Zo bestookte hij Kevin De Bruyne in 2013 met sms’jes om hem te overtuigen naar Dortmund te komen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Roobaert

    Sander Berge was nochtans zeer zwak, het ging veel te snel voor hem!! Een schitterende voetballer voor de Belgische competitie maar veel te traag voor het buitenland ... Goede raad blijf in Genk, daar wordt u nog gerespecteerd maar in het buitenland is uw carrière "GEDAAN"