Ga naar de mobiele website
^ Top

Jose ziet zijn Belgen graag! Fellaini en Lukaku aan het kanon

photo_news
The Royal Belgian Air Force. De Belgische luchtmacht hielp Manchester United aan een comfortabele zege tegen Basel: 'game changer' Marouane Fellaini met een doelpunt en assist en sluipschutter Romelu Lukaku met zijn 6de in evenveel matchen. José Mourinho ziet hen graag. "Marouane is een speciale player."

Als het aan de trainer ligt, geeft hij hem een contract voor het leven. Marouane Fellaini's overeenkomst bij Manchester United loopt in de zomer af, maar zijn trainer is hard aan het lobbyen om hem langer te houden. Op een op twee persconferenties valt zijn naam. En Jose Mourinho houdt niet op te benadrukken hoe belangrijk hij onze landgenoot vindt. Liefdesverklaringen. De Portugese Cupido kijkt niet op een pijl. Zaterdag op Stoke luidde het: "Dit was een match voor Fellaini. We hebben hem gemist." Maandag, toen het nog niet zeker was of Fellaini fit zou raken, zei Mourinho: "Hij is belangrijker dan jullie je kunnen indenken. Zonder hem voel ik me zwakker. Maakt niet uit of hij op het veld staat of op de bank zit. Liefst van al heb ik hem erbij."

Het is een rode draad doorheen de carrière van Fellaini: niet 'mister popular' bij fans en fijnproevers, maar gewaardeerd door zij die dagelijks met hem werken. Nooit een kwaad woord over hun toegewijde soldaat. Manchester United maakte voor gisteren 7 van zijn 13 goals met Fellaini tussen de lijnen, hoofdzakelijk als invaller. Maak er daar 9 van de 15 van. De 'game changer'. Man die matchen in een andere plooi legt. Gisteren kwam hij na 19 minuten de geblesseerde Pogba aflossen. Geen kwartier later kopte Fellaini, hoog boven een Zwitser uit, een gemeten voorzet van Young tegen de touwen. Zo heeft hij ze graag. Hij zwierde de vuist in de lucht. En een oerkreet erbij. Voor zijn bank zag Mourinho dat het goed was. Los van die kopbal speelde Fellaini een sterke match. Goed in de interceptie. Redder in nood. Met een hakje in de loop als technisch hoogstandje. Oe's en ah's. Bewondering vanop de tribunes. Hoor je iemand nog de draak steken met hem? In het slot deed hij er nog een assist voor Rashford bovenop. Het vertrouwen van zijn trainer geeft Fellaini vleugels. Ze hebben mekaar gevonden.

photo_news

6 op 6 voor Big Rom

Ook die andere Belg pikte naar goeie gewoonte zijn doelpunt mee. Het zijn er intussen zes in zes wedstrijden voor Lukaku bij Man United. Perfecte cijfers. Tien seizoenen is Lukaku nu profvoetballer, maar pas gisteren maakte hij zijn echte debuut in de Champions League - voorrondeontgoochelingen met Anderlecht tegen Lyon en Partizan liggen al ver achter hem. Tegen Basel was Lukaku aanwezig. Sterk in de duels. Een goeie voorzet op Mkitharyan, die de paal trof. Een schot dat werd afgeblokt. En uiteindelijk dan toch dat kopbaldoelpunt na rust. Hij kwam nog dicht bij een tweede, maar de doelman lag in de weg. United is de tweede niet-Belgische club met twee Belgen op het scoreblad sinds PSV in 1997 - Nilis en De Bilde tegen Newcastle.

Bij het laatste fluitsignaal holde de cameraman met dienst achter Fellaini aan. Man van de match die niet uitbundig vierde - 't is zijn aard niet. Voeten op de grond. Mourinho: "Ik blijf hetzelfde herhalen en herhalen: Marouane is een speler met speciale kwaliteiten. Hij geeft me veel opties: verschillende posities, verscheidene zones. Hij is een van mijn belangrijkste spelers. Ik kan me dit seizoen geen slechte prestatie van hem herinneren." Nog een lofzang erbij.

photo_news
Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Hypocriete vent ! Vroeger moest er niet van weten en nu zo doen hoe vals he toch kunt zijn !

 • Jeoffrey Van winnendaele

  Ze worden kampioen

 • stijn rogiers

  Topprofs allebei

 • Jan Dekeukelaere

  Belgian airforce van allochtone origine..dat mag ook benadrukt worden wanneer het over iets positiefs gaat vind ik! Trots op hen

Gesponsord

Meld een bug