Jan Vertonghen pineut van de avond na strafschopfout: Tottenham en Olympiakos houden elkaar in evenwicht

REUTERS
Olympiakos Piraeus
OLY
Olympiakos Piraeus OLY
2
2
Tottenham Hotspur TOT
TOT
Tottenham Hotspur
Tottenham - met Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de basis - heeft niet kunnen winnen op het veld van Olympiakos. De Spurs kwamen op een 0-2-voorsprong via Kane en Moura, maar de Grieken vochten terug. Podence maakte de aansluitingstreffer, Valbuena zette een penalty om. De pineut van de avond was Vertonghen, die de strafschopfout beging. 

De thuisploeg begon het gretigst aan de wedstrijd. Guerrero en Podence kwamen dichtbij de openingsgoal. Maar het was Tottenham dat rond het halfuur twee keer tot scoren kwam. Kane trof raak vanop de stip, Lucas Moura zette de 0-2 op het bord met een knap schot.

Olympiakos gaf zich echter niet gewonnen en vocht terug. Nog voor de rust maakte Podence er 1-2 van. Tien minuten later kwamen de Grieken zelfs op gelijke hoogte, met Jan Vertonghen in een hoofdrol. De Rode Duivel ging op de voet staan van Valbuena: strafschop. De Fransman zette de elfmeter feilloos om en zette de 2-2-eindstand op het bord. 

AFP
AP
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.