Is dit het ware verhaal achter het succes van Cristiano?

Zaterdagavond, zo rond 23u: Real-superster Cristiano Ronaldo wordt tijdens de Champions League-finale tegen stadsgenoot Atlético gehaakt in de vijandige zestien, en schiet vanop de stip de 4-1 voorbij een verbouwereerde Courtois. Zijn shirt gaat uit, en de Portugees gooit er prompt een 'Balotelli-imitatie' achterna. Hij heeft zopas die felbegeerde 'La Décima' in de wacht weten te slepen met zijn ploeg. Akkoord, de finale was niet zijn meest gelukkige partij, maar hij schoot toch maar even zijn 17de CL-goal van dit seizoen tegen de touwen. Een record, maar volgens dit verhaal kon het ook anders zijn gelopen...

Heeft u zich ook afgevraagd wie de man was die CR7 meteen na de wedstrijd uit de tribune kwam plukken? Wij in elk geval wel, en op sociale media duiken allerhande verhalen op. Sommigen denken dat het ging om Hugo, de broer van Ronaldo, maar er circuleert ook een veel straffere versie: volgens die verhaallijn gaat zou het gegaan hebben om Albert Fantrau. En uit de manier waarop de twee mekaar in de armen vlogen, werd al gauw duidelijk dat dit dan niet zomaar een vriend was van de Portugese doelpuntenmachine. Meer zelfs: volgens het verhaal zou CR7 namelijk alles te danken hebben aan Fantrau. Hieronder volgen de quotes die Cristiano enkele jaren geleden zou hebben laten optekenen.

REUTERS

"Ik moet mijn goede vriend Albert Fantrau bedanken voor mijn succes. We speelden samen in de jeugdteams. Wanneer de scouts van Sporting Lissabon ons kwamen bekijken, zeiden ze ons dat diegene die het meeste doelpunten zou maken in die wedstrijd, zou toegelaten worden tot hun jeugdacademie. We wonnen de wedstrijd met 3-0: ik maakte de eerste goal na een solo, Albert verdubbelde de score met het hoofd, maar het was vooral de derde goal die ongelofelijk was. Albert ging alleen op de doelman af, al liep ik naast hem ook wel in kansrijke positie. Hij omspeelde de doelman, dus hij moest enkel nog de bal in de lege goal trappen. Dat deed hij niet: hij legde de bal opzij en liet mij de 3-0 maken. Na de wedstrijd ging ik op hem af en vroeg ik: "Waarom toch?" - "Je bent gewoon beter dan ik", riposteerde hij.

GETTY

Straf, nietwaar? Enkele jaren nadien zou een journalist dan Albert zijn gaan opzoeken, met de vraag of al het bovenstaande klopte. Albert bevestigde, en voegde er in één adem aan toe dat zijn carrière als voetballer die wedstrijd eindigde, en dat hij momenteel als werkloze door het leven ging. "Maar hoe kom je dan aan zo'n huis, en dito auto? Je ziet er een welgestelde man uit, en je zorgt ook nog een keertje voor je familie", vroeg die journalist zich luidop af ten huize Fantrau. "Wel, het komt allemaal van Cristiano", was de even kwieke als fiere repliek van de jeugdvriend van Ronaldo. De waargebeurde feiten, of was het toch gewoon de broer van Cristiano die in de feestvreugde mocht delen?

REUTERS
GETTY


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00