Invaller Michy Batshuayi schiet Chelsea naar overwinning tegen Ajax

REUTERS
Ajax
AJA
Ajax AJA
0
1
Chelsea CHE
CHE
Chelsea
Matchwinnaar. Michy Batshuayi viel twintig minuten voor tijd in en scoorde de beslissende 0-1. Het was de eerste nederlaag van Ajax dit seizoen. Chelsea pakt zo 6 op 9 en komt naast de Amsterdammers aan de leiding in groep H.

Verschroeiende openingsfase. Het tempo in het eerste halfuur lag zéér hoog met ook enkele grote kansen. Mason Mount en Hudson-Odoi kwamen dichtbij de openingstreffer. Aan de overkant trof Promes wél raak, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze was het lang wachten op doelgevaar. Batshuayi mocht twintig minuten voor tijd invallen en zorgde voor meer schwung bij de bezoekers. Na één minuut kon hij een eerste keer dreigen - Onana pakte makkelijk. Enkele tellen later knalde ‘Batsman’ de bal onbegrijpelijk over voor een open doel.

Het deerde hem echter niet. Want vijf minuten later trof hij wel raak. Christian Pulisic bracht voor en Batshuayi kon aan de tweede paal via de dwarsligger binnen tikken: 0-1. Meteen goed voor de overwinning. Chelsea komt zo naast Ajax aan de leiding in groep H. 

AFP
REUTERS
AP
AFP
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Loockx

  In Belgie keuren ze doelpunten af ,of goed, als het over een halve centimeter gras zone gaat bij een bal die buiten is. ( alsof iemand dat met het blote oog kan zien ) Dus zal dit doelpunt van Ajax ook wel enkele millimeters buitenspel geweest zijn. Toch goed van Mitchi dat hij is belangrijk is, hij werkt al jaren hard en heeft nog niet al te veel meeval gehad dus proficiat !

 • Lucas Vissers

  Op het uur werd een bijzonder bleke Lukaku gewisseld ( nieuwsblad 24 oktober ) Batshuayi is de betere voetballer mr. Marc Degryse !

 • Jan Verhelst

  Ajax bestolen! Momenteel van spelen geen buitenspel. Trouwens waardeloze scheidsrechter en VAR!

 • Francis Smet

  Den Bats trapt hem met veel geluk via de onderkant lat binnen. Had eerst al een mooie kans gemist. Onterecht gewonnen ! Ajax verdiende meer.

 • Hans Hoppenbrouwer

  Was helemaal geen terecht buitenspel ..... moment dat pass wordt gegeven geen bs. Ook nog 100% penalty niet gegeven aan AJX