Invaller Michy Batshuayi schiet Chelsea naar overwinning tegen Ajax

REUTERS
Ajax
AJA
Ajax AJA
0
1
Chelsea CHE
CHE
Chelsea
Matchwinnaar. Michy Batshuayi viel twintig minuten voor tijd in en scoorde de beslissende 0-1. Het was de eerste nederlaag van Ajax dit seizoen. Chelsea pakt zo 6 op 9 en komt naast de Amsterdammers aan de leiding in groep H.

Verschroeiende openingsfase. Het tempo in het eerste halfuur lag zéér hoog met ook enkele grote kansen. Mason Mount en Hudson-Odoi kwamen dichtbij de openingstreffer. Aan de overkant trof Promes wél raak, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze was het lang wachten op doelgevaar. Batshuayi mocht twintig minuten voor tijd invallen en zorgde voor meer schwung bij de bezoekers. Na één minuut kon hij een eerste keer dreigen - Onana pakte makkelijk. Enkele tellen later knalde ‘Batsman’ de bal onbegrijpelijk over voor een open doel.

Het deerde hem echter niet. Want vijf minuten later trof hij wel raak. Christian Pulisic bracht voor en Batshuayi kon aan de tweede paal via de dwarsligger binnen tikken: 0-1. Meteen goed voor de overwinning. Chelsea komt zo naast Ajax aan de leiding in groep H. 

AFP
REUTERS
AP
AFP
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.