Invallen en weer gewisseld worden: wenende Raman is er echt niet goed van

Niemand die het als voetballer wil meemaken en wie het al meegemaakt heeft, hoopt het nooit meer te moeten beleven: als invaller vroegtijdig weer naar de kant gehaald worden. Het overkwam Benito Raman vanavond in de levensbelangrijke CL-confrontatie tegen Valencia. De 20-jarige flankaanvaller kon zijn ogen niet geloven en maakte heel wat misbaar. Na de match barstte hij ook nog eens in tranen uit, een kleine domper op de Gentse feestvreugde.

Na 54 minuten de geblesseerde Kenny Saief komen aflossen, maar na een gele kaart en nog enkele risicovolle acties had Hein Vanhaezebrouck genoeg gezien. Na exact een halfuur voetballen, haalde hij zijn (iets te) vurig ingekomen pocketspits weer naar de kant voor Rafinha. Nog zes minuten stonden er toen op de klok, een pijnlijk momentje in de sfeervolle Ghelamco Arena.

Geen tactiek, wel veiligheid
Hein Vanhaezebrouck verschafte zijn mokkende speler een woordje uitleg en ook de pers kreeg duiding bij het frappante tafereel: "Er was helemaal geen discussie, we moeten hem nu vooral heel hard steunen. Dit is hard voor die jongen. Dan mag je proeven van de Champions League en moet je er weer af. Dit was geen tactische wissel, ik deed het om veiligheidsredenen. Hij had al geel en deed dan een gevaarlijke tackle voor de zestien. Met een punctuele scheids als deze weet je dat het de volgende keer prijs kan zijn. Dan sta je met tien en het scenario van Lyon wilde ik geen tweede keer meemaken. We moeten Benito nu allemaal steunen, dit is voor niemand leuk. Maar kom, binnenkort krijgt hij weer zijn kans. Dit zijn ervaringen, hij zal er alleen maar sterker van worden."


BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS