Inter luistert Champions League-comeback op met late zege: fantastische volley Icardi luidt ondergang Spurs-Belgen in

AFP
Internazionale
INT
Internazionale INT
2
1
Tottenham Hotspur TOT
TOT
Tottenham Hotspur
Tottenham zag de drie punten al in de pocket, maar in een gek slot keerde Inter de rollen helemaal om. Vijf minuten voor tijd wiste Icardi met een fantastische volley de opener van Eriksen uit. Diep in de blessuretijd zorgde invaller Vecino dat het een gekke Milanese nacht wordt. 2-1. In die andere match in groep B klopte Barcelona PSV met 4-0.  

Liefst 2.380 dagen was het geleden dat Inter nog een Champions League-duel afhaspelde. De Nerazzurri kreeg bij de comeback in het kampioenenbal Tottenham over de vloer. Drie landgenoten trapten de nieuwe CL-editie op gang: Nainggolan, Vertonghen en Dembélé. Alderweireld bleef achter in Engeland. “Een technische beslissing”, vertelde Spurs-trainer Pochettino. 

Veel suspense kreeg de Italiaanse arena voor rust niet voorgeschoteld. Een huizenhoog schot van Nainggolan – die in zijn gekende stijl wél bedrijvig was – en een noemenswaardige vrije trap van Eriksen. Daar moesten we het lange tijd mee doen. Tot Kane op slag van rust dé kans kreeg om Tottenham op voorsprong te schieten. Zijn dribbel langs de doelman was er teveel aan. 

Na rust wel spektakel? Absoluut. Een schicht van Politano opende de debatten, maar het was Tottenham dat zich op het scorebord hees. Eriksen deed het in twee tijden en met een flinke portie geluk, maar de 0-1 kreeg San Siro helemaal stil. De dubbele voorsprong van Lamela werd vervolgens tweemaal in de kiem gesmoord. Aan de overzijde daarentegen veel goede wil, maar weinig kansen.

Photo News

Erop en erover

De vaart ging vervolgens volledig uit de wedstrijd. De thuisploeg kon niet beter, Tottenham had weinig moeite om de Italianen van het eigen doel te houden. Tot Icardi uitpakte met een heerlijke volley. De tot dan onzichtbare spits nam het leer in één tijd fantastisch op de slof: 1-1. De eindstand? Allerminst. Diep in de blessuretijd kreeg invaller Vecino de bal op de knikker. Enkele tellen later veerde San Siro recht. Erop en erover. 2-1. De Spurs-Belgen dropen af. 

Binnen twee weken brengt Inter een bezoek aan PSV en krijgt Tottenham in een spraakmakend duel Barcelona over de vloer. 

AFP
Photo News
Thomson ReutersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.