Inter komt goed weg tegen Slavia Praag, Lukaku bijna held in slotfase

REUTERS
Internazionale
INT
Internazionale INT
1
1
Slavia Praag SLA
SLA
Slavia Praag
Een ultieme reflex van doelman Kolar in de slotseconde. Geen heldenrol voor Romelu Lukaku op San Siro – hij zou zijn afgevlagd wegens buitenspel. Inter morste in eigen huis met punten.

Twee punten verloren in zijn – op papier – makkelijkste match in een groep des doods met Barcelona en Dortmund. Domper voor Inter. Niet de start waar Antonio Conte op had gehoopt. De verwachtingen en het enthousiasme alweer wat getemperd. Inter zit met vragen. Zijn coach krabt zich in de haren. Zou het aan de veldbezetting liggen?

Het Interpubliek is niet het meest geduldige. Heeft Lukaku nu ook mogen voelen en horen. ‘Big Rom’ zag en raakte amper een bal. Het aantal baltoetsen aan de rust: 13. De teller aan het slot: 26. Het aantal doelpogingen: een kopbal knap gesaved door Kolar in de laatste seconde. Voor de rest moet Lukaku het stellen met meer voorspelbare lange passes richting borst en hoofd met de rug naar doel, eerder dan pogingen in de loop – zo heeft die ze het liefst. Amper een bruikbare voorzet zag hij. Frustrerend avond, maar een hevig juichende Lukaku schreeuwde alle ontgoochelingen van zich af na de late gelijkmaker van Nicolò Barella. Een afgang voorkomen voor een zwoegend Inter.

Een verdienstelijk Slavia Praag had eigenlijk meer verdiend. De Italianen kwamen nooit in hun spel. Peter Olayinka, een ouwe bekende uit de Jupiler Pro League, leek de grote held te worden. Hij trapte Slavia voorbij uit de rebound op voorsprong. De Nigeriaan stond op een blauwe maandag nog op de loonlijst van AA Gent, speelde er geen seconde, maar Francky Dury wekte hem bij Zulte Waregem tot leven. Gent ving in 2018 zowaar nog 3 miljoen voor de aanvaller. 

EPA
AFP
AP13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Slavia verdiende de overwinning !

 • Peeters Freddy

  Ik was bijna stinkend rijk maar de Lotto balletjes wilden nu mee.

 • iwan Rombouts

  Ploegen van Conte spelen nooit mooi voetbal, daar past Lukaku perfect in. Bij de Rode Duivels raakt hij meestal meer dan 80 min ook geen fatsoenlijk leer. Dan scoort hij zijn inleggertje en is het een fenomeen. Hij valt overal door de mand, telkens opnieuw.

 • Jozef Peeters

  Hij loert vooral op rebounds en mislukte schoten, want zelf iets in elkaar knutselen kan hij niet. Triest om naar te kijken. En die kopkans moest er gewoonin, dit is geen provinciaal maar CL.

 • Tony Dekeukelaere

  Aan 10 ballen geweest en een niet te missen kans toch gemist ! Zn wittebroodsweken zijn voorbij !!