Iniesta maakt zich geen zorgen om CL-finale

EPA
Middenvelder Andrés Iniesta van Barcelona maakt zich vooralsnog geen zorgen over zijn fysieke gesteldheid in de aanloop naar de finale van de Champions League zaterdag tegen Juventus in Berlijn. "Goed, ik heb een beetje pijn gehad, maar het stelt niets voor. Ik ben er totaal niet mee bezig, dat ik de eindstrijd zou kunnen missen", verzekerde de 31-jarige spelmaker van de Spaanse kampioen.

Iniesta viel zaterdag in de gewonnen bekerfinale tegen Athletico Bilbao (3-1) uit met een lichte kuitblessure. Hij trainde dinsdag in Barcelona nog niet mee met de groep. Iniesta was daarna wel aanwezig bij de drukbezochte persconferentie van de grote titelkandidaat. "Wij zien onszelf helemaal niet als de favoriet. Het zal nog heel moeilijk worden om deze laatste horde in de Champions League te nemen", gaf Iniesta te kennen. Iniesta liet zich lovend uit over ploeggenoot Xavi, die in Berlijn afscheid neemt van Barça na zeventien succesvolle jaren in de hoofdmacht te hebben gespeeld. "Het was een voorrecht om met hem al die jaren in één elftal te mogen voetballen. Hij is spelmaker nummer één", liet Iniesta vol bewondering weten.

Xavi, die komend seizoen in Qatar gaat spelen, bekende dat hij speciale gevoelens heeft bij 'zijn' finale in Berlijn. "Het is voor mij een spectaculair einde van mijn loopbaan bij Barcelona. Ik zie het echter niet als een einde van een tijdperk. Er zullen nieuwe spelers opstaan die titels gaan winnen met de club. Natuurlijk wil ik nu zelf ook graag met een triomf afsluiten. Daarmee zou mijn droom uitkomen", sprak de man die met Barcelona al 24 hoofdprijzen won.