IN BEELD. De tranen van Ronaldo door de jaren heen: "Hij was vroeger altijd al een huilebalk"

AFP
Tranen bij Cristiano Ronaldo gisteren en dat is niet voor de eerste keer. De 33-jarige Portugees liet zijn emoties de vrije loop na zijn rode kaart tegen Juventus, maar staat volgens een voormalig ploegmaat al langer bekend als een huilebalk.

Zijn elfde rode kaart uit zijn carrière was er even te veel aan voor Cristiano Ronaldo, gisteren bij zijn Champions League-debuut voor Juventus. De Portugese aanvaller gaf Valencia-speler Murillo een tik en bekocht dat met een strenge rode kaart van ref Felix Brych. Ronaldo, die ongetwijfeld meer had verwacht van zijn eerste wedstrijd voor Juventus op het kampioenenbal, barstte prompt in tranen uit. 

Hij mist niet alleen de volgende match tegen Young Boys Bern, maar wellicht komt door een schorsing ook zijn terugkeer naar Manchester United in het gedrang. Ronaldo was keek er naar uit om zich nog eens te tonen op Old Trafford, de plaats waar het voor hem allemaal begon. 

AFP

"Hij weende toen een ploegmaat de bal niet wou afspelen

Een mens zou dus voor minder een traantje wegpinken, al is dat bij Ronaldo lang geen nieuwtje meer. Ricardo Santos, een oud-ploegmaat van de Portugees in zijn jeugdjaren bij CF Andorinha (Madeira), vertelde in het verleden dat de topschutter aller tijden in de Champions League altijd al bekend stond als een huilebalk. 

"Zo noemden we hem inderdaad. Hij barstte makkelijk in tranen uit toen we een wedstrijd verloren. Evengoed kon hij huilen van geluk bij een overwinning. Nog een andere keer weende Cristiano omdat één van zijn ploegmaats de bal niet wou afspelen. Dat emotionele is dus altijd een deel van zijn persoonlijkheid geweest."

Ook in zijn profcarrière zijn de voorbeelden talrijk. Zo maakte het grote publiek voor het eerst kennis met de tranen van Cristiano Ronaldo na de verloren EK-finale tegen Griekenland in 2004. Nog recenter waren bijvoorbeeld zijn tranen bij zijn blessure vroeg in de finale van het EK in 2016. Een overzicht. 

2004: Ronaldo huilt als 19-jarige na verlies tegen Griekenland.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari troost zijn pupil.
REUTERS Bondscoach Luiz Felipe Scolari troost zijn pupil.
AFP

2006: Tranen bij de uitschakeling op zijn eerste WK in Duitsland

Scolari opnieuw van dienst als troostbrenger.
REUTERS Scolari opnieuw van dienst als troostbrenger.

2008: Tranen van geluk na de eerste CL-eindzege met Manchester United

AFP

2016: Ronaldo ziet EK-finale in rook opgaan door vroege blessure

AFP
AFP
AP

2016: Tranen van geluk naast het veld bij de EK-overwinning van Portugal

AP
REUTERS

2018: Ronaldo moet huilend het veld verlaten na zijn eerste rode kaart voor Juventus

AFP
AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Meert Dominique

    Mentaal blijft hij een kind van 6/8 jaar. Kijk naar zijn viering bij een gaol, King Kong heeft meer klasse. Hij is enkel volwassen als het om geld gaat. Een grote voetballer en atleet maar als mens nog steeds niet volgroeid.

  • Marko Decandt

    Om eerlijk te zijn vind ik dit juist mooi van hem. Dat geeft aan dat hij het zich echt wel aantrekt of zijn ploeg wint of verliest. Hoeveel spelers lopen er onverschillig bij wanneer ze een wedstrijd gewonnen of verloren hebben? Ze komen gewoon hun centen opstrijken en niks meer.Die spelers spelen niet met hart en ziel voor hun ploeg.

  • Jeremias Muanda

    iedereen heeft zijn zwakke kant