IJzersterke Carrasco schudt Atlético opnieuw tot leven, waarna Ronaldo in penaltyreeks Real doet ontploffen

Kapitein Sergio Ramos steekt in San Siro de beker met de Grote Oren in de lucht.
photo_news Kapitein Sergio Ramos steekt in San Siro de beker met de Grote Oren in de lucht.
Iedereen in Europa kent sinds vandaag de naam van Yannick Carrasco. De Rode Duivel, als joker bij de rust op tafel gegooid door Simeone, zorgde vrijwel op zijn eentje voor verlengingen in Milaan. Tien minuten voor tijd liet onze landgenoot als eerste Belg ooit de netten trillen in een Champions Leaguefinale en wiste daarmee het buitenspeldoelpunt van Sergio Ramos uit. De verlengingen leverden geen winnaar op en dus moesten strafschoppen voor de beslissingen zorgen. Juanfran miste de vierde strafschop voor Atlético waarna Ronaldo Real de elfde Beker met de Grote Oren schonk.

Déjà vu in Milaan. Twee jaar nadat Atlético Madrid het onderspit delfde in Lissabon tegen Real Madrid, stonden de twee stadsgenoten vandaag opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Champions League. En nu zou het anders verlopen, zwoer Diego Simeone. En gelijk had hij. Jammer genoeg voor de fans van Atléti begonnen Los Colchoneros, met Yannick Carrasco op de bank, zwak aan de partij. Real trok het laken meteen naar zich toe en vuurde al na vijf minuten een eerste waarschuwingsschot uit. Oblak moest meteen zijn kunnen tonen op de inzet van Benzema. Tien minuutjes later was het wel prijs. Sergio Ramos verlengde het leer tegen de touwen. Nipt buitenspel. Maar goed, de 1-0 stond wel degelijk op het bord. Net als in 2014 scoorde de kapitein van de Koninklijke - daarmee is hij de eerste verdediger ooit die in twee finales de netten kon laten trillen.
Déjà vu.

Atlético maakte in de eerste 45 minuten nauwelijks tot niets klaar, maar werd na rust vrijwel meteen geholpen door Pepe. De verdediger van Real beging een domme overtreding op Torres en de ref wees onverbiddelijk naar de stip. Niet Torres, die in de halve finales tegen Bayern München al miste, maar Griezmann ging achter de bal staan. De Fransman, dit seizoen dé man bij de ploeg van Simeone, bezweek onder de druk en knalde vol op de dwarsligger.

De penaltyfout van Pepe op Torres.
kos De penaltyfout van Pepe op Torres.
De Franse klasbak Griezmann legt aan...
ap De Franse klasbak Griezmann legt aan...
...om zijn penalty tegen de deklat te zien gaan.
afp ...om zijn penalty tegen de deklat te zien gaan.
Geen gelijkmaker snel na de pauze voor Atlético. Een cruciaal moment in de finale.
reuters Geen gelijkmaker snel na de pauze voor Atlético. Een cruciaal moment in de finale.

Carrasco zorgt voor primeur
Real vergat in de tweede helft te voetballen en rekende enkel nog op de tegenaanval. Benzema, Ronaldo en Bale lieten het na om de match helemaal te beslissen. Atlético bleef hopen op die ene mogelijkheid en tien minuten voor tijd kwam die er ook. Carrasco bekroonde zijn ijzersterke invalbeurt met de 1-1. Vriendin en ex-Miss België Noémie Happart kreeg prompt een stevige kus op de mond van onze landgenoot, meteen de eerste Belg ooit die kon scoren in de finale van het kampioenenbal.
Verlengingen. Déjà vu.

In tegenstelling tot twee jaar geleden had Atlético nu het mentale voordeel. Niet Bale of Ronaldo trok de schijnwerpers naar zich toe. Néé, Carrasco speelde de defensie van Real op een hoopje. Danilo zag meermaals sterretjes tegen onze landgenoot. Wat een invalbeurt! Jammer genoeg was Carrasco zowat de enige die nog fris zat. De verlengingen eisten hun tol en de spelers kampten meermaals met krampen. Zidane en Simeone begonnen al aan hun strafschoppenlijstje.

In de penaltyreeks bleef iedereen foutloos tot Juanfran. De Spaanse international trapte op de paal en zo kon een vrijwel onzichtbare Ronaldo vanop de stip Real zijn elfde Beker met de Grote Oren schenken. De tweede op amper drie jaar tijd. Dan maar het EK winnen met de Rode Duivels, Yannick!

Getty Images
photo_news
epa
getty
Ramos werkt de 1-1 binnen, maar het beeld hierboven toont dat hij -nipt- buitenspel stond als Bale de vrije trap van Kroos doorkopt.
kos Ramos werkt de 1-1 binnen, maar het beeld hierboven toont dat hij -nipt- buitenspel stond als Bale de vrije trap van Kroos doorkopt.
photo_news
Carrasco werkt de voorzet van Juanfran voorbij Navas: 1-1.
getty Carrasco werkt de voorzet van Juanfran voorbij Navas: 1-1.
Getty Images
reuters
REUTERS
epa
ap
photo_news
Juanfran legt aan voor zijn elfmeter tijdens de penaltyreeks.
afp Juanfran legt aan voor zijn elfmeter tijdens de penaltyreeks.
Tegen de paal! Het zou de enige misser uit de reeks zijn.
photo_news Tegen de paal! Het zou de enige misser uit de reeks zijn.
Want Ronaldo trapt meteen daarna raak en schenkt 'de Koninklijke' de Champions League.
afp Want Ronaldo trapt meteen daarna raak en schenkt 'de Koninklijke' de Champions League.
afp
getty
epa
EPA
getty
epa