IJskoude douche voor erg verdienstelijk Club: erg ongelukkige goal in minuut 85 is beslissend tegen Dortmund

AP
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
0
1
Borussia Dortmund BVB
BVB
Borussia Dortmund
Club Brugge is met een nederlaag aan de Champions League begonnen. En daar zag het lange tijd niet naar uit. De Bruggelingen moesten op eigen veld allerminst onderdoen voor Borussia Dortmund, en blauw-zwart kreeg zelfs de beste kansen. Maar de goal viel in minuut 85 aan de overkant. De ingevallen Christian Pulisic maakte er met een flinke portie geluk 0-1 van. En dat was ook meteen de eindstand. Héél zuur verlies voor blauw-zwart.

Mitrovic had dus wat boter op het hoofd bij de tegengoal, en bijna was de Kroaat al na vijftien seconden de antiheld. De international speelde de bal te kort terug naar Letica, die zijn landgenoot een YouTube-spotfilmpje kon besparen. Jan Breydel haalde opgelucht adem en blauw-zwart groeide in de partij. Reus, Götze en Sancho kwamen amper in het stuk voor, terwijl de Brugse sleutelpionnen wél aanwezig waren. Vanaken verdeelde en bracht rust, Wesley hield de bal meermaals handig bij en Vormer vervulde zijn rol als verbindingsman met verve. Club kon ook dreigen via Vossen - Reus haalde zijn trap nog van de lijn -, de bedrijvige Danjuma en Denswil. Maar een doelpuntje zat er niet in, ook al verdiende een dapper Club dat misschien wel.

Na de pauze nam Dortmund het initiatief, maar kansen voetbalden de Duitsers niet bij elkaar. Club kon gaandeweg het evenwicht herstellen, ook omdat Rits, Vormer en Vanaken het pleit op het middenveld vaak wonnen van Witsel en co. De Rode Duivel voetbalde rustig, maar voorin konden de Duitsers niets klaarspelen. Bij Club was het na rust ook allemaal iets slordiger - de thuisploeg had voor de pauze veel krachten gespeeld. Maar de organisatie die Leko had neergezet stond er wel. Uitgespeelde kansen kon Dortmund niet forceren, maar Club kreeg toch nog het deksel op de neus. Vijf minuten voor tijd wilde Mitrovic de bal wegwerken, maar via de voet van de ingevallen (en jarige) Pulisic viel het leer over Letica in het lege doel. Drama voor Club, dat absoluut niet verdiende te verliezen.

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
AP

Monaco, met Tielemans en Chadli, verliest tegen Atlético

In dezelfde groep als Club gingen basispionnen Youri Tielemans en Nacer Chadli met AS Monaco onderuit tegen Atlético Madrid (1-2). Monaco kwam via Gandsir (18’) wel op voorsprong. De 22-jarige middenvelder, in juli overgekomen van Troyes, knalde vanuit de kluts raak. Een kwartier later stelde Diego Costa orde op zaken voor Atlético. Het 100e tegendoelpunt ooit voor Monaco op het kampioenenbal. De fraaie assist kwam op naam van wereldkampioen Griezmann. Op slag van rust waren de rollen helemaal omgedraaid. Centrale verdediger Gimenez knikte op hoekschop de 1-2 in doel. Een dik verdiende voorsprong voor Atlético, dat na rust relatief makkelijk stand hield. Nacer Chadli werd na 58 minuten naar de kant gehaald door coach Jardim. Youri Tielemans speelde de volledige wedstrijd.

Photo News

Tielemans: "Hadden slimmer moeten spelen"

"Na rust hebben we echt gedrukt om de gelijkmaker te forceren", opende Tielemans. "Al klopt het dat we, behalve de kopbal van Kamil Glik, weinig echte kansen hebben kunnen creëren. De volgende keer moeten we meer de flanken benutten en sneller een voorzet in de zestien droppen. We hebben met Falcao voorin een heel gevaarlijke spits in zo'n situaties. Daar hadden we slimmer mee moeten omspringen."

"Met de mentaliteit zat het goed", vervolgde de 21-jarige middenvelder. "Bij het tweede tegendoelpunt (van Gimenez, red) was er wel te veel ruimte tussen de linies. Nochtans was in de voorbereiding gewaarschuwd daar voor uit te kijken. De as van het veld moest gesloten zijn. Maar we waren competitief tegen een sterk Atlético Madrid. Het is een ploeg die je fouten perfect weet uit te spelen." 

AP
AP

Herbeleef hieronder de pijnlijke nederlaag van Club Brugge:
101 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alain leynaert

  Mitrovic en Letica beiden in de fout keeper te ver uit doel en Mitrovic moet die bal in de tribune schoppen en dit voor duurste spelers

 • Eric Audenaert

  Dietrich , jij bent een voorbeeld supporter . Zo heb ik nog niemand weten te reageren als Anderlecht supporter op een andere Belgische club . Waren ze zo maar allemaal zoals jij .

 • Mie Van Gestel

  Miek Dirickx,het is daarom dat u het laatste half uur gezien hebt,wat zou je gezegd hebben moest je het eerste half uur gezien hebben?

 • roger van roy

  De zwarte reeks is weeral begonnen , Dortmund thuis was de beste kans om punten te halen. Nu wordt het weer harken , 5 wedstrijden lang en ik vrees het ergste.

 • Jacqueline SERNEELS

  Weinig voetballiefhebbers hier.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00