Horvath houdt zijn netten schoon in Monaco: “Natuurlijk zal deze prestatie voor vertrouwen zorgen”

Photo News
Ethan Horvath (23) kreeg tussen de palen bij Club andermaal de voorkeur op Karlo Letica en de Amerikaan beschaamde het vertrouwen van Ivan Leko niet. Horvath pakte in het Stade Louis II uit met enkele cruciale reddingen en had zo een stevig aandeel in de historische 0-4-zege van Club.

 In minuut zeven moest Horvath voorkomen dat Monaco op voorsprong klom. In tegenstelling tot de Brugse achterhoede verloor Tielemans Diop niet uit het oog. De jonge spits stond oog-in-oog met de Amerikaan, maar die laatste won het pleit. “In zo’n situaties komt het er gewoon op aan om je zo breed mogelijk te maken”, analyseerde Horvath zijn redding voor de microfoon van VIER. “Ik kon mijn hand nog achter de bal zetten en nog snel op de rebound duiken.”

Horvath beseft maar al te goed dat Club een levensbelangrijke driepunter meeneemt uit het Prinsdom. “We wisten dat deze match allesbepalend zou worden voor de strijd om de derde plaats in de groep. En daarom ben ik ook enorm tevreden over onze match. Deze prestatie zal natuurlijk voor heel veel vertrouwen zorgen. Niet alleen bij mezelf, maar ook gewoon bij de hele ploeg. Ik heb niet als enige goed gespeeld, iedereen deed dat.”

BELGA
AFP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Van nuffelen

  Roosje, In de playoffs van 2016 heeft Butelle alle wedstrijden gespeeld.In de playoffs van 2017 heeft hij de toen wat tegenvallende Butelle vervangen en in de playoffs van 2018 heeft hij de plaats ingenomen van G(r)abulov.

 • Roos Desreveaux

  horvath heb ik altijd een knappe doelman gevonden, maakt af en toe een fout, maar welke keeper niet, en hij is nog maar 23jaar. Ik hoop dat hij opnieuw de goede weg is ingeslagen.In de playoffs in 2016 toen club kampioen speelde was hij heel sterk,maar heeft dan een mentale tik gekregen. Hij is er veel sterker uitgekomen. doe zo voort ethan.

 • Luc Cleynhens

  Deze doelman was de matchwinnaar, zonder zijn knappe reddingen zou het een heel ander verhaal geweest zijn voor FCB.

 • Natacha Verpoort

  schitterend mentaliteit en prachtige prestatie.

 • gert lans

  Ja als het niét kan tegen een ploeg die speelt met zijn 4de doelman, 12 gekwetste basisspelers, de slechtste start in 64 jaar, verschillende 17jarig , een penalty tegen krijgt die er géén was én je kan dan nog niet winnen dan is dat zéér bedenkelijk ! Vanaken werd er enkele keren gewoon afgelopen door Thielemans ,zéér gênant ! Sterren die schitteren ? Géén enkele gezien ! Zéér subjectief verslag !!!