Exclusief voor abonnees

Hier moet het gebeuren: resultaat in Monaco kan CL-campagne van Club Brugge maken of kraken

Photo News
L’histoire se répète. Ware het niet dat deze confrontatie met AS Monaco zowaar nóg doorslaggevender is dan de vorige. Wat zich straks in het Prinsdom gaat afspelen, zal de Champions Leaguecampagne van Club maken of kraken.

De herinneringen aan Monte Carlo zijn vooralsnog mooi.

In de zoektocht naar een assistent-bondscoach overtuigde Bart Verhaeghe er ruim twee jaar geleden... Thierry Henry - op een jacht. Noblesse oblige. Verhaeghe had even voordien FC Porto, Leicester en Kopenhagen uit de potten zien komen. Niet bepaald het soort tegenstanders waarmee je Monaco met een voldaan gevoel verlaat. ‘Titi’ zorgde daar alsnog voor.

Toen Verhaeghe en Mannaert in augustus opnieuw naar de mondaine badplaats mochten afzakken - op uitnodiging van UEFA - , droomde het duo luidop van een klepper. Genre Real Madrid. Ze moesten finaal tevreden zijn met een categorie lager: Atlético, Dortmund en AS Monaco. Aan de trappen van Jan Breydel glunderde Ivan Leko niettemin. Hij zag kansen. Verkondigde dat ook aan iedereen die het wilde horen. “In voetbal kan alles.” Waarna de ambitieuze Leko verwees naar het wonder van Leicester, twee jaar geleden. Naar de WK-finale van zijn Kroatië. En zelfs naar een gelijkspel van Athletic Bilbao op het veld van FC Barcelona (1-1). “Waarom zou Club Brugge dan niet...?”

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Ledure

  marc castermans ????????????? uitslag 0-4

 • pascal michel

  aan alle RSCA-fans die continu hopen op verlies van Brugge in de CL omdat het niveau niet hoog genoeg zou zijn: moest RSCA beter spelen, het niveau van alle andere Belgische ploegen zou hoger zijn. RSCA speelt ook al jaren onder zijn niveau... eb de bewijzen zijn er!

 • marc castermans

  De nummer twee van België tegen de laatste van Frankrijk, resultaat ... winst voor Monaco.

 • Roos Desreveaux

  als brugge een punt haalt, mogen ze tevreden zijn, en als ze 200% zijn en efficient kunnen ze mss een stunt doen, maar ik ga niet akkoord met mannaert als reims, straatsburg en co winnen van monaco, dat club dit dan ook kan,Het franse voetbal is hoger van niveau, en brugge heeft in het verleden geen goede resultaten gehaald in frankrijk.maar ik hoop het beste, en als ze een punt halen vind ik dit al zeer goed.

 • eric debanne

  Kom op club .... Succes in Monaco Het ga je goed ...! Ook voor genk succes !