Herbeleef hoe sterk Anderlecht Europees toneel met opgeheven hoofd verliet (0-1)

belga
Celtic
CEL
Celtic CEL
0
1
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
  • Celtic Park (20u45)
  • Ref: Matej Jug (SLO)
  • Anderlecht moet met drie goals verschil winnen
  • 2.300 Belgische fans in nokvol stadion
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Dennis Appiah vervangen door Massimo Bruno
Gele kaart voor Jules Olivier Ntcham
Pieter Gerkens vervangen door Lukasz Teodorczyk
Serigne Modou Kara Mbodji vervangen door Josué Humberto Gonçalves de Sá
Moussa Dembélé vervangen door Odsonne Edouard
Eigen doelpunt Jozo Simunovic
Scott Sinclair vervangen door Tomas Petar Rogic

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2de helft afgefloten
Het zit erop. Een mirakel zat er nooit in voor paars-wit, maar het pakt wel een fraaie en meer dan verdiende zege. Simunovic kopte onder druk van Gerkens de enige goal van de avond tegen de eigen netten. Voorts veel inzet en goede wil bij de Brusselaars, maar te weinig echte uitgespeelde kansen om aanspraak te maken op meer goals. Wel verlaat Anderlecht het toneel met opgeheven hoofd.

reuters
belga
photo_news
substitution

Dennis Appiah vervangen door Massimo Bruno

Massimo Bruno komt in de plaats van Dennis Appiah
Bruno mag nog een handvol minuten meespelen. Een moegestreden Appiah gaat naar de kant. De wedstrijd bloedt intussen volledig dood.

yellow_card

Gele kaart voor Jules Olivier Ntcham

Gele kaart Olivier Ntcham
Teodorczyk komt wat knokken op het middenveld en krijgt een arm in het gezicht. De eerste gele kaart in een faire partij komt op naam van Ntcham.

reuters
photo_news

Goede wil
Teo heeft nog niet veel bruikbare ballen gekregen, maar mengt zich wel in het strijdgewoel. Op een snel genomen vrije trap komt hij enkele haren tekort om het leer te beroeren. We naderen de blessuretijd.


Boeckx attent
Ntcham heeft een goede invalbeurt achter de kiezen. Vanuit de tweede lijn stelt hij Boeckx op de proef, die zich volledig moet strekken om de bal uit de hoek te houden. Prima redding.

photo_news

Tevreden met zege
Anderlecht houdt de bal vooral in de eigen rangen en gaat niet halsoverkop op zoek naar de dubbele voorsprong. 0-3 zal het niet worden, een knappe zege in Celtic Park komt wel steeds dichterbij.

substitution

Pieter Gerkens vervangen door Lukasz Teodorczyk

Lukasz Teodorczyk komt in de plaats van Pieter Gerkens
Vanhaezebrouck gooit Teo in de strijd. Efficiënt is de Pool de laatste weken niet, weet hij nu wel waardevol te zijn?

Op zoek naar 0-2
Een slim passje van Trebel bereikt Hanni, Gordon maakt zijn schot met de vuisten onschadelijk. Wat later waagt de Fransman zelf zijn kans, maar zijn trap waait over.

photo_news
substitution

Serigne Modou Kara Mbodji vervangen door Josué Humberto Gonçalves de Sá

Josué Sá komt in de plaats van Kara Mbodji
En ook Vanhaezebrouck grijpt in. Kara gaat met een grimas naar de kant, Sá posteert zich naast Spajic.

photo_news
substitution

Moussa Dembélé vervangen door Odsonne Edouard

Odsonne Edouard komt in de plaats van Moussa Dembélé
Na zijn gemiste kans mag Dembélé meteen gaan rusten. Het 19-jarig talent Edouard - dit weekend nog goed voor drie treffers - komt hem aflossen. Meteen de laatste troef van Rodgers.

reuters

Verkeerd schoeisel?
Een pijlsnelle aanval op links zorgt voor een prima kans voor Dembélé. De 21-jarige Fransman glijdt echter opnieuw weg op het moment hij wil aanleggen. De bal dwarrelt over de achterlijn.


Consolidatie
Anderlecht trekt niet meteen naar voor om een tweede treffer te prikken. De troepen van Vanhaezebrouck willen vooral die eerste driepunter grijpen. Nog 20 minuten.


Kans Celtic
Simunovic kan zijn fout meteen rechtzetten. Bij een vrije trap schiet hij nipt over de kooi van paars-wit. Boeckx stond erbij en keek ernaar.

own_goal

Eigen doelpunt Jozo Simunovic

Eigen doelpunt Jozo Simunovic! 0-1!
Daar is de goal voor Anderlecht, dankzij Simunovic! Via een lange uitgesponnen aanval belandt het leer bij Appiah, die de bal voor doel zwiert. Gerkens gaat in duel met de Kroaat, die het leer pardoes in eigen doel kopt. Celtic was beter uit de kleedkamers gekomen, maar paars-wit staat wel op voorsprong. En nu? Volop de 0-1 verdedigen of toch op zoek naar het mirakel?

photo_news
belga
photo_news
photo_news

En toont zich opnieuw
De eerste poging tussen de palen van de thuisploeg is een feit.
Forrest kapt kinderlijk eenvoudig Dendoncker uit, Boeckx moet zich strekken om de lage schuiver uit doel te houden. Anderlecht moet even herbronnen.

belga

Boeckx pakt eenvoudig
Celtic brengt in de tweede helft meer drive aan de dag. Dembélé infiltreert, maar hij glijdt uit net op het moment hij wil trappen. Boeckx kan makkelijk oprapen. Een blitzstart zoals in het eerste bedrijf lukt niet voor paars-wit.


Snelle start
We krijgen een vliegend begin van de tweede helft. Eerst weet Hanni een prima voorzet van Gerkens net niet te beroeren, aan de overkant besluit de ingevallen Ntcham niet zo gek ver naast.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2de helft op gang gefloten
Nog drie kwartier Champions Leaguevoetbal voor de jongens van Anderlecht. Trekken ze alsnog aan het langste eind?

photo_news
afp
substitution

Spelerswissel

Olivier Ntcham komt in de plaats van Stuart Armstrong
En ook Armstrong gaat naar de kant. Ntcham komt hem aflossen.

substitution

Scott Sinclair vervangen door Tomas Petar Rogic

Tom Rogic komt in de plaats van Scott Sinclair
Celtic-coach Rodgers is duidelijk niet tevreden over de eerste helft. Rogic maakt plaats voor Sinclair.

stop

1e helft afgefloten

Rust
Na 45 minuten is er nog niet gescoord. Anderlecht heeft een goede eerste helft achter de rug, maar moest na amper twee minuten altijd op voorsprong staan. Een alleenstaande Kums schoot evenwel te zwak in. Nadien controleerde paars-wit het hele eerste bedrijf, maar voetbalde het slechts enkele halve kansjes bij elkaar. Celtic daarentegen is helemaal nergens. 0-0.

afp
belga
afp
photo_news
photo_news

Slordige Kums
Boyata speelt de bal zomaar in de voeten van Kums, waardoor vier Anderlechtenaren plots op drie verdedigers van Celtic mogen afstormen. De bal van Kums richting Hanni is evenwel veel te slordig, die er met wat geluk toch nog een hoekschop kan uithalen. Hier moest de ex-Gouden Schoen meer mee doen.

photo_news

Eerste corner
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de Schotse recordkampioen. De bal zoeft over alles en iedereen over de achterlijn. De thuisploeg herstelt stilaan wel het balbezit, terwijl de defensie van de thuisploeg een oplossing lijkt gevonden te hebben om Onyekuru in het gareel te houden.


Onmondig Celtic
Voor het eerst geraken 'The Hoops' met veel volk in de zestien van Boeckx. Forrest loopt zich evenwel vast op Kums en houdt er zelfs geen hoekschop aan over. Op de tribunes wordt het intussen wat rumoeriger, de thuisfans zijn niet tevreden met wat hun idolen momenteel op de mat brengen.

belga

Gordon stuit Trebel
Een prima voorzet van Appiah zeilt langs iedereen voorbij, maar enkele tellen later is Anderlecht opnieuw gevaarlijk. Trebel aarzelt op de rand van de zestien niet, maar zijn knal is een koud kunstje voor Gordon. De eerste goal hangt al een hele tijd in de lucht, Celtic wordt achteruit gedrukt.

reuters

In zijn sas
De ad-interim aanvaller bij paars-wit is bijwijlen een gesel voor de thuisploeg. Enkel met een overtreding kan Simunovic een alweer belovende combinatie afstoppen.

photo_news

Bijna Henry
Na zeer knap samenspel tussen Trebel en Hanni wil de Algerijn met een splijtende pass Onyekuru alleen voor doel zetten. Zijn poging is evenwel iets te scherp, maar het was het proberen waard. Celtic is nergens, maar het staat nog steeds 0-0.


Trebel overal
Werkmier Trebel kwijt zich van zijn taken. Dembélé controleert erg knap een lange bal, maar de Fransman heeft het gevaar in de mot en snoept het leer van zijn landgenoot af. Knappe inspanning van de middenvelder.

photo_news

Dembélé niet te zien
Doelpuntenmachine Dembélé zit voorlopig in de zak van Kara en Spajic. Eén keer lijkt hij toch de vrije baan te hebben, maar scheidsrechter Matej Jug fluit terecht voor een overtreding.

photo_news

Volley Trebel
Een nieuwe mogelijkheid voor Anderlecht. Appiah en Gerkens combineren op de korte ruimte een mooie aanval in elkaar, Trebel kan echter niet voldoende kracht achter zijn volley zetten om Gordon echt te bedreigen. Het is paars-wit wat de klok slaat. Maar die snelle openingsgoal is een must om te mogen dromen.

afp

Snedige Henry
Het moge duidelijk zijn dat de vinnige Onyekuru de onbeweeglijke Celtic-defensie pijn kan doen deze avond. Lustig en Simunovic hebben hun handen vol met de Nigeriaan.

reuters

Ambiance
De uitzinnige sfeer in Celtic Park laat Anderlecht vrank en vrij voetballen. De thuisploeg komt niet in zijn spel, paars-wit wil duidelijk die nul van de tabellen vegen.

afp

Alweer Onyekuru
Daar zijn de Brusselaars opnieuw, alweer met Onyekuru in een hoofdrol. Op snelheid dendert hij richting de Celtic-defensie, waarna Hanni de bal overneemt en het leer via Dendoncker bij Appiah belandt. Zijn voorzet laat evenwel te wensen over. Anderlecht is in de openingsminuten duidelijk de betere, de Schotten wachten af.

belga

Goed begin
Anderlecht is goed aan deze partij begonnen. Onyekuru zet enkele Schotse verdedigers in de wind maar Boyata weet het gevaar te weren vooraleer Hanni echt gevaarlijk kan worden. De driehoek Trebel-Kums-Dendoncker voelt zich in zijn sas.

reuters

Ei zo na blitzstart!
Het stond al bijna 0-1! Hanni loodst Onyekuru knap in het straatje, die een opkomende Kums vindt. De middenvelder schiet evenwel te zwak in, waardoor Gordon nog een kans heeft. Hier moest de Dilbekenaar altijd meer mee doen. Wat een mogelijkheid.

reuters
start

1e helft op gang gefloten

1ste helft afgetrapt
We zijn eraan begonnen. Wie schiet het beste uit de startblokken? Eén ding staat vast. Anderlecht zal vroeg moeten scoren om Celtic ietwat onder druk te kunnen zetten.

reuters

Nog enkele minuten
De spelers staan op het terrein, 'You'll Never Walk Alone' weergalmt door Celtic Park. Zorgt paars-wit voor een wonder in de oorverdovende tempel?

reuters

Vanhaezebrouck vlak voor de match
"Ik heb een poging gedaan om het best weerbare team op te stellen tegen een stevige tegenstander met veel gestalte", vertelt de Anderlecht-trainer bij Q2. "Ik verwacht ook niet dat we 60 minuten in de zestien van Celtic zullen spelen. In functie daarvan heb ik het best mogelijke elftal opgesteld. Het lijkt niet dat mijn spelers veel zenuwen hebben. Maar ze zullen klaar moeten zijn om mee te gaan aan 100km/h van in het begin, anders zullen we overrompeld worden van bij de start."


Arena loopt vol

Sombere statistiek #4
Anderlecht won slechts één keer in zijn laatste 29 Champions League-uitmatchen. De laatste zege dateert van 6 december 2005, toen het op het veld van Real Betis met het kleinste verschil ging winnen. Sindsdien ging het nog veertien keer buitenshuis spelen, zonder succes. Een statistiek die niet veel goeds belooft...


Celtic in de CL
Anderlecht tekent voor slechte statistieken op het kampioenenbal, maar ook bij Celtic is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De Schotten konden hun laatste zes thuiswedstrijden in de Champions League niet winnen. Hun laatste zege dateert van 22 oktober 2013, toen het Ajax met 2-1 huiswaarts stuurde. Bovendien is het al elf thuismatchen geleden dat het nog eens de nul kon houden. Op 19 september 2012 bleef het tegen Benfica 0-0.

reuters

Tweede confrontatie in Celtic Park
Het is de tweede keer dat Celtic onze recordkampioen in eigen huis ontvangt. Op 5 november 2003 gingen de Brusselaars met 3-1 de boot in. Henrik Larsson, Liam Miller en Chris Sutton scoorden voor de thuisploeg, Aruna Dindane kon milderen.


Recordman Brown
De kapitein van de thuisploeg heeft wat te vieren. Met zijn plekje op het middenveld wordt hij alleen Schots recordhouder.

Opstelling Anderlecht
En ook de elf namen bij paars-wit zijn gekend. Zoals eerder aangegeven door onze man in Schotland speelt Henry Onyekuru diep in de punt. Voorts kiest Vanhaezebrouck voor Leander Dendoncker - vorig weekend nog op de bank begonnen - achterin in een driemansdefensie. Ook Obradovic mag rekenen op een plek in de basis. Boeckx staat tussen de palen.

De elf: Boeckx, Dendoncker, Kara, Spajic, Appiah, Trebel, Kums, Obradovic, Gerkens, Hanni en Onyekuru.

Opstelling Celtic
Zoals verwacht moet Boyata bij de thuisploeg trachten de snelle Onyekuru het scoren te beletten. Voorts opteert Brendan Rodgers ook voor de terugkerende Dembélé.

De elf: Gordon, Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney, McGregor, Sc. Brown, Forrest, Armstrong, Sinclair en Dembélé

Supporters geven niet op
De Anderlechtspelers zijn in de arena aangekomen, en dat onder luide aanmoedigingen van de 2.300 meegereisde fans. Zij geloven duidelijk nog in een mirakel.

Hein verrast: Onyekuru in de spits
Hein Vanhaezebrouck heeft een plan om Celtic te verrassen. De coach van Anderlecht posteert Henry Onyekuru in de punt van de aanval. Nochtans verklaarde Vanhaezebrouck dat de Nigeriaan die positie niet goed aanvoelt, maar mogelijk redeneert hij nu dat hij de Celtic-defensie met zijn snelheid pijn kan doen. Dat zal nodig zijn, want als Anderlecht nog naar de Europa League wil, moet het met minstens drie doelpunten verschil winnen in Celtic Park. Daarnaast zeker is dat Frank Boeckx in doel de voorkeur krijgt op Matz Sels. Zo zullen beide keepers drie partijen gespeeld hebben in de groepsfase. (PJC/SK)

reuters

Sombere statistiek #3
Niet enkel in de vaderlandse competitie, ook in de Champions League is Anderlecht weinig efficiënt. Het scoorde slechts één doelpunt op 46 pogingen, goed voor amper 2,2 percent. Toch doet er nog één ploeg slechter. Benfica werkt slechts 1,6 percent van haar kansen af.

photo_news

Boyata vaste waarde
Wil de aanvalslinie van Anderlecht de netten doen trillen, moet het eerst voorbij Dedryck Boyata. De 27-jarige geboren en getogen Brusselaar is een vaste waarde in het hart van de defensie en speelt voor een plekje in de selectie voor het WK in Rusland.

Celtic Park is er klaar voor
De club uit Glasgow heeft naast een ticket voor de Europa League een extraatje om voor te spelen. Mits een productieve dag kan Celtic de eerste Schotse club worden die de kaap van 400 doelpunten over alle Europese competities heen rondt. De teller staat momenteel op 397 stuks.

Niet enkel voetbal in Schotland
Naast Celtic-Anderlecht krijgen we zeven andere CL-duels op ons bord. In groep G moet het Atlético Madrid van Yannick Carrasco rekenen op een misstap van Nainggolan en AS Roma én bovendien winnen op Stamford Bridge. Het Napoli van Dries Mertens heeft in groep F zijn lot niet meer in eigen handen en moet hopen dat Manchester City zijn plicht vervult. Volg alle zeven duels in onze MULTILIVE, lees alle mogelijke scenario’s HIER.

Sombere statistiek #2
Gaan de Brusselaars ook vanavond onderuit, dan is het de tweede keer op het kampioenenbal dat Anderlecht in de groepsfase met nul punten achterblijft. Ook in het seizoen 2004-2005 werden alle zes wedstrijden verloren. De enige ploeg die paars-wit hierin evenaart is Dinamo Zagreb. De club uit Kroatië wist in de seizoenen 2011-2012 en 2016-2017 geen enkel punt te sprokkelen.

photo_news

Enkel Lierse deed al wat Anderlecht moet doen
In Europa op verplaatsing met drie doelpunten verschil winnen, Anderlecht deed het nog nooit wanneer het er echt om ging. De enige Belgische club die daarin slaagde, was Lierse. In 1971 wonnen de Pallieters met 0-4 bij het Engelse Leeds, nadat ze thuis 0-2 onderuit waren gegaan. Lees HIER alles over dat huzarenstukje.


Kums: "Laatste kans proberen grijpen"
Ook Sven Kums mocht zijn zegje komen doen voor de camera van Stadion. "We weten dat het heel moeilijk wordt, maar we zijn naar hier gekomen om die laatste kans te grijpen. Laat ons beginnen met een goede wedstrijd te spelen, en dan zien we wel hoe ver we geraken. Het is hier alvast een legendarische plek. Ik kijk zeker uit naar de sfeer. We hebben in deze campagne enkel gespeeld tegen superploegen met een fantastische ambiance in het stadion. In dat opzicht was de loting perfect. Hopelijk kunnen we zo dadelijk wat laten zien."

Sombere statistiek #1
Anderlecht verloor haar laatste zes van de zeven duels tegen een Schotse tegenstrever in de Champions League. Enkel op 21 oktober 2003 trokken de Brusselaars het laken naar zich toe. Aruna Dindane tekende in het Astridpark en niet toevallig tegen Celtic voor het enige doelpunt van de avond.


Watt: "Rodgers is beter dan Vanhaezebrouck"
Celtic legde haar oor te luister bij Tony Watt. De voormalige spits van Standard en Lierse speelde drie jaar voor de Schotse recordkampioen, en is op dit moment aan de slag bij OHL in Eerste Klasse B.

"Anderlecht is een goed team en ze hebben enkele goede spelers. Ik speelde bij Standard samen met Trebel, hij consolideert maar kan het spel ook snel verleggen. Eigenlijk hebben ze enkele topspelers, maar dat heeft Celtic ook. Ik denk dat wij (Celtic) een licht voordeel hebben. Man-tegen-man zijn we net iets sterker en volgens mij is Brendan Rodgers ook een betere trainer dan Vanhaezebrouck. 2-0 is mijn pronostiek."

belga

You'll Never Walk Alone
Aan steun zal het Anderlecht niet ontbreken vanavond. Ongeveer 2.300 Belgische supporters hebben de verplaatsing naar Glasgow gemaakt. Het bezoekersvak is zo helemaal uitverkocht. Hetzelfde geldt voor Celtic Park: ruim 60.000 voetbalgekke Schotten tekenen vanavond present. Dat belooft een dolle avond, want 'The Hoops' hebben al meermaals bewezen over een adembenemende twaalfde man te mogen beschikken. Wat denkt u namelijk van onderstaand filmpje wanneer Celtic het onlangs opnam tegen PSG op het kampioenenbal. Kippenvel, toch?


0-3 in eigen huis
Dat de Belgische kampioen vanavond drie keer moet scoren, heeft alles te maken met de troosteloze wedstrijd in eigen huis tegen de Schotten van eind september. Paars-wit - toen nog onder de hoede van interimcoach Frutos - kon op geen enkel moment een vuist maken tegen Celtic en moest de kelk tot de bodem ledigen. Herbeleef die erbarmelijke nederlaag HIER nog een keer.

photo_news

Einde verhaal voor U19
De min 19-jarigen van Anderlecht hebben in groep B van de UEFA Youth League geen punten kunnen rapen tegen Celtic. Paars-wit, dat de wedstrijd eindigde met negen spelers, verloor in het Schotse Dumbarton met 3-1.

Aitchison (23.) en Mcinroy (27.) zorgden halfweg de eerste periode voor de dubbele voorsprong van Celtic. Bij Anderlecht liep Saelemaekers in minuut 54 tegen een rode kaart aan, waarna Celtic de kloof snel uitdiepte via Johnston (57.). Corryn (73.) redde de Brusselse eer. Een kwartier voor tijd moest bij paars-wit ook Meddour naar de kant met een tweede gele kaart.

In de stand in groep B staat Bayern aan kop met elf punten, één meer dan Paris Saint-Germain. Celtic (6 punten) volgt als derde, Anderlecht eindigt als vierde en laatste met vier punten. Bayern en PSG spelen later op de dag een duel om poulewinst. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales, de tweede werkt play-offs af.

Hein Vanhaezebrouck: "Alles moet kloppen"
Enkele uren voor de pot stond trainer Hein Vanhaezebrouck voor de microfoon van Stadion. "Als je hier een punt pakt, is dat voor mij een goede prestatie, mochten we winnen is dat een fantastische prestatie. Maar om met drie doelpunten verschil te winnen, dan moet alles meezitten en alles kloppen én moeten we uiterst efficiënt zijn en veel geluk hebben. Die kans is klein, maar nooit onbestaand. Maar ik wil zeker strijd zien van mijn team in deze helse omstandigheden."

Spitsen troef
Alsof de klus nog niet zwaar genoeg is, kunnen de Schotten rekenen op hun goaltjesdief. Sterspeler Moussa Dembélé geraakt immers fit voor vanavond. De Franse aanvaller, dit seizoen reeds goed voor acht goals, was twijfelachtig met een enkelblessure, maar is dus in extremis hersteld. Of Dembélé zal starten, is dan weer de vraag, want zijn vervanger Odsonne Edouard, amper negentien jaar oud, scoorde afgelopen weekend drie keer tegen Motherwell. "Odsonne was briljant", aldus Celtic-coach Brendan Rodgers. "Zijn vertrouwen is groot, hij is een interessante optie voor mij." (PJC)

photo_news

Nummer 200 voor Roger
De uitmatch in Celtic is de 200ste Europese wedstrijd voor voorzitter Roger Vanden Stock. Met een mogelijke overname van de club in gedachten, zou een stuntzege voor de laatste telg uit de voorzittersdynastie van Anderlecht de kers op een rijkgevulde taart zijn. Werp HIER een korte blik op de cijfers en de meest opvallende wedstrijden van de intussen 75-jarige voorzitter. Van het debacle in Vladikavkaz tot de galawedstrijd tegen Manchester United.

photo_news

Een mirakel?
De opdracht is duidelijk, maar haast onmogelijk. Winnen met drie doelpunten verschil in het sfeervolle Celtic Park en paars-wit mag na nieuwjaar aantreden in de Europa League. Zorgen Hein Vanhaezebrouck en zijn troepen voor een mirakel? U zit op deze pagina gebeiteld voor alle ontwikkelingen voor en tijdens de match!


voorbeschouwing

Met drie goals verschil winnen: dat is de loodzware taak die Anderlecht vanavond (20u45) te wachten staat bij Celtic Glasgow, wil het na nieuwjaar alsnog de Europa League in. En in Europa op verplaatsing met drie doelpunten verschil winnen, is geen sinecure. Anderlecht deed het nog nooit wanneer het er echt om ging. De enige Belgische club die daarin slaagde, was Lierse. In 1971 wonnen de Pallieters met 0-4 bij het Engelse Leeds, nadat ze thuis 0-2 onderuit waren gegaan. Bovendien verloor Celtic in zijn hele geschiedenis nog maar 4 Europese thuiswedstrijden met 3 doelpunten verschil. Ga er maar aan staan, Hein.

Aan steun zal het Anderlecht niet ontbreken vanavond. Ongeveer 2.300 Belgische supporters hebben de verplaatsing naar Glasgow gemaakt. Het bezoekersvak is zo helemaal uitverkocht. Hetzelfde geldt voor Celtic Park: ruim 60.000 voetbalgekke Schotten tekenen vanavond present. "Maar een indrukwekkende sfeer mag ons niet in negatieve zin beïnvloeden", aldus Sven Kums op de persconferentie gisteren. "Integendeel zelfs: het moet ons motiveren."

Kan Anderlecht stunten, of mag de focus na nieuwjaar vol op de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u45!