Herbeleef hoe moedig Anderlecht toch met 0-4 de boot in ging tegen Neymar & co

reuters
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
4
Paris Saint-Germain PSG
PSG
Paris Saint-Germain
 • Derde speeldag CL
 • Ref: Pavel Kralovec (Tsj)
 • Constant Vanden Stockstadion
 • Anderlecht nog zonder punten
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt voor Paris Saint-Germain
Pieter Gerkens vervangen door Massimo Bruno
Marco Verratti vervangen door Giovani Lo Celso
Edison Roberto Gomez Cavani vervangen door Ángel Fabián Di María Hernandéz
Gele kaart voor Lukasz Teodorczyk
Doelpunt Neymar da Silva Santos Júnior
Sven Kums vervangen door Josué Humberto Gonçalves de Sá
Gele kaart voor Kylian Mbappé Lottin
Gele kaart voor Thiago Motta
Doelpunt voor Paris Saint-Germain
Doelpunt Kylian Mbappé Lottin

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop, Anderlecht verliest met 0-4 van PSG!


Di María en Mbappé missen 0-5!
Neymar biedt Di María meteen ook zijn tweede aan, maar deze keer gaat de bal een heel eind naast de kooi van Sels. Wat later is het weer aan Mbappé, weer over.


substitution

Spelerswissel

Ivan Obradovic komt in de plaats van Olivier Deschacht

goal

Doelpunt voor Paris Saint-Germain

GOAL!! 0-4 Ángel Di María!!
Het wordt dan toch nog 0-4! Di María mag alleen op Sels af en de Argentijnse invaller stift de bal knap over de kansloze Anderlecht-doelman: 0-4!

Mbappé hoog over
Anderlecht heeft geluk dat het vizier van Mbappé niet goed afgesteld staat. Deze keer wordt de Fransman bediend door Neymar, maar weer knalt hij hoog over.


Bruno naast
Bruno en Appiah gaan aan het combineren, waarna de invaller vol zijn kans gaat. Zijn harde knal gaat er een dikke meter naast.

belga

Mbappé buitenkant paal!
Vervelen doen we ons nog steeds niet in het Astridpark! Mbappé wordt weggestuurd en heeft wat ruimte, maar Sá komt nog bijsluiten. De passeerbeweging van de jonge aanvaller is eigenlijk niet goed, maar door zijn snelheid is hij toch nog eerst op de bal. Zijn tikje eindigt tegen de buitenkant van de paal.

substitution

Pieter Gerkens vervangen door Massimo Bruno

Massimo Bruno komt in de plaats van Pieter Gerkens

Onyekuru op de lat!
Ei zo na was daar de 1-3 van Onyekuru! Eerst kopt Hanni, maar Aréola redt. De rebound is in de tweede zone dan voor de inlopende Onyekuru, maar hij jaagt de bal staalhard tegen de dwarsligger. Pech voor paars-wit!

substitution

Marco Verratti vervangen door Giovani Lo Celso

Giovani Lo Celso komt in de plaats van Marco Verratti

substitution

Edison Roberto Gomez Cavani vervangen door Ángel Fabián Di María Hernandéz

Ángel Di María komt in de plaats van Edinson Cavani

Gerkens over
Teodorczyk houdt de bal goed bij en speelt dan prima de lopende Gerkens aan, maar hij kan zijn bal niet laag houden.

ap
getty
getty
afp
yellow_card

Gele kaart voor Lukasz Teodorczyk

Gele kaart Lukasz Teodorczyk

substitution

Spelerswissel

Julian Draxler komt in de plaats van Thiago Motta

belga

0-4 Cavani afgekeurd!
Weer scoort Cavani, maar weer wordt de goal afgekeurd. Terecht ook, want hij stond (nipt) buitenspel toen hij de voorzet van Kurzawa al glijdend binnen schoof.

goal

Doelpunt Neymar da Silva Santos Júnior

GOAL!! 0-3 Neymar!!
Appiah begaat de overtreding op Neymar, waarna de Braziliaan zelf achter de bal gaat staan. Hij trapt de bal bewust onder de springende muur door, waardoor Sels een derde keer mag vissen: 0-3!

MBAPPE MIST!
Na een listig passje door het centrum staat Cavani alleen voor Sels, maar zijn stiftertje is veel te nonchalant. Mbappé lijkt dan toch de 0-3 aan te tekenen, maar hij jaagt de bal nog onbegrijpelijk hoog over!


0-3 Cavani afgekeurd!
Cavani schiet de bal aan de tweede paal in het dak van de kooi van Sels, maar het feestje gaat niet door. De aanvaller stond buitenspel.

substitution

Sven Kums vervangen door Josué Humberto Gonçalves de Sá

Josué Sá komt in de plaats van Sven Kums
Sven Kums gaat zitten en kan niet meer verder, Sá is zijn vervanger.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Henry Onyekuru

yellow_card

Gele kaart voor Kylian Mbappé Lottin

Gele kaart Kylian Mbappé

NEYMAR NET NAAST!
Alweer is PSG dicht bij de 0-3. Dani Alves zet goed voor, Neymar kopt de bal maar net naast.

yellow_card

Gele kaart voor Thiago Motta

Gele kaart Thiago Motta

CAVANI OP DE LAT!
Na een prima combinatie tussen Neymar en Mbappé bereikt die laatste Cavani met de buitenkant van zijn rechtervoet. De Uruguayaanse sluipschutter twijfelt niet en knalt, maar zijn poging gaat via de deklat over de achterlijn. Bijna was daar de 0-3!


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
De eerste helft behoort tot het verleden. Een meer dan behoorlijke eerste helft van Anderlecht, maar dat staat wel 0-2 in het krijt na een vroege goal van Mbappé en een late van Cavani.

ap
photo_news
photo_news
reuters
afp
photo_news
goal

Doelpunt voor Paris Saint-Germain

GOAL!! 0-2 Edinson Cavani!!
Daar is zowaar de 0-2! Neymar krijgt wat ruimte en pakt uit met een harde loeier, waarna Sels alleen maar kan wegboksen. De bal komt bij Mbappé en die bedient Cavani, waarna de Uruguayaan maar binnen te leggen heeft. Verdiend is het niet, maar het is wel 0-2 voor PSG!

getty

Weer slechte voorzet Appiah
Anderlecht speelt de bal rond en Deschacht pakt uit met een prima kruispass tot bij Appiah. Die houdt eventjes in maar kan toch voorzetten, wéér lijkt zijn inzenden nergens naar.


Ook Mbappé blijft zitten
Mbappé probeert zich te ontdoen van Dendoncker, maar de bal dwarrelt over de achterlijn en bovendien verstapt de Franse jongeling zich. Ook hij heeft verzorging nodig, maar holt intussen wel al terug op het veld.


Rabiot geraakt
Rabiot gaat niet vol in een duel waar Trebel dat wél doet. De Franse middenvelder blijft zitten en heeft verzorging nodig aan de voet, maar hij lijkt toch verder te kunnen.


Neymar claimt weer tevergeefs overtreding
Neymar valt momenteel vooral op door telkens weer fouten te claimen die er geen zijn. Ditmaal beticht hij Deschacht van een slag in het gezicht, maar daar is niks van aan.

afp

ANDERLECHT ONTSNAPT!
Dendoncker speelt véél te nonchalant in, waarna Mbappé alleen op Sels af mag. De youngster probeert Sels uit te kappen, maar die maakt zijn fout van bij de tegengoal meteen goed. De rebound is voor Neymar, maar de Braziliaan schuift de bal net naast. Anderlecht ontsnapt aan de 0-2!

photo_news

Kopballetje Teodorczyk
Trebel krijgt wat ruimte en zwiept prima tot bij Teodorczyk, maar de kopbalpoging van de Pool is te centraal gericht om Aréola te verontrusten.


Cavani heeft iets moois in gedachten
Toch nog een keertje PSG. Mbappé bedient Cavani en de Uruguayaan wil het na een controle met zijn dij proberen met een volley. Geen onaardige poging, maar de bal zoeft wel een eindje over de kooi van Sels.

afp
photo_news
photo_news
belga
ap

Ook 'Teo' roert zich
Hanni pakt uit met een slimme steal, waarna Onyekuru Teodorczyk bedient. De Pool trapt vanuit een scherpe hoek, maar weer is Aréola bij de les. Anderlecht verdient de gelijkmaker.


ONYEKURU OP AREOLA!
De eerste echt grote kans is voor Onyekuru! De flankaanvaller loopt Dani Alves, toch ook niet de minste, er zomaar uit, waarna hij oog in oog verschijnt met PSG-goalie Aréola. De laatste controle van de Everton-huurling is net niet goed genoeg, waardoor het sluitstuk redding kan brengen. Wat een kans!

belga
photo_news

Deschacht knalt op scheids
Bij een hoekschop knalt Deschacht pardoes tegen scheidsrechter Kravolec aan. PSG kan counteren, maar zonder gevaar.


Historische goal voor Mbappé
De openingstreffer van Kylian Mbappé was niet alleen belangrijk, de 1-0 was ook historisch. De 18-jarige Fransman scoorde zijn achtste doelpunt in de Champions League en is zo de meest trefzekere tiener ooit op het kampioenenbal. Patrick Kluivert (7) was de vorige recordhouder.

photo_news

Onyekuru op Aréola
Anderlecht toont zich allerminst aangeslagen na die vroege opdoffer. Appiah gooit strak voor doel vanop rechts en Onyekuru kan koppen. Zijn nekslag sterft echter in de armen van Aréola.


Prima schot Kums!
Het antwoord van Anderlecht laat niet lang op zich wachten. Kums twijfelt niet bij een afvallende bal, zijn harde schuiver met z'n rechter gaat niet ver naast de goal van Aréola.

goal

Doelpunt Kylian Mbappé Lottin

GOAL!! 0-1 Kylian Mbappé!!
Anderlecht was gretig begonnen, maar het is wel al op achtervolgen aangewezen! Mbappé komt in schietpositie en knalt meteen, Sels laat zich te gemakkelijk vloeren aan zijn eerste paal. Meteen een stevige dreun voor Anderlecht: 0-1!

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt in het Astridpark, we zijn vertrokken!

photo_news
belga
photo_news

Ook Vanhaezebrouck spreekt
“Hoe ik me voel bij mijn terugkeer in de Champions League? Dat zullen we straks zien. Het kan goed aanvoelen, maar het kan snel ook wat minder zijn. Of met drie spelen achterin niet gewaagd is? Ik heb dat in elk geval zo niet op het blad geschreven, maar we zullen zien. Ik heb ook niet teveel opties achterin, door het uitvallen van Spajic.”


Vanhaezebrouck kiest voor Sels in doel. "Ik wil hem terug in actie zien. Hij was laat terug van de interlands, daarom koos ik voor Boeckx tegen Mechelen. Nu kan ik zien hoever Sels staat."

belga
belga
belga

Niels Destadsbader: "Kums is vriend van mij"
“Ik ben wel een liefhebber van het Belgisch voetbal, vooral in Europa. Ik ben wel al vaker op Anderlecht geweest, want mijn peter is Lorenzo Staelens. Ik kwam vaak mee toen ik klein was. En Sven Kums is een vriend van mij. Ik ben blij dat hij start, en heb ‘m ook al een sms gestuurd. Ik heb gezegd dat hij de groeten moest doen aan Neymar.”


Koen Wauters: "Spannend"
“Ik vind het spannend, Hein Vanhaezebrouck op de bank. Ik ben benieuwd of hij in zo’n korte tijd de bende een andere mindset en geloof in eigen kunnen kon bijbrengen. En ik wou ook Neymar natuurlijk graag een keertje zien spelen. Je weet nooit, misschien pakt Anderlecht wel een puntje?”


Ivan De Witte: "Hoop op mooi resultaat"
“Of ik kom voor Hein, of voor Neymar? Dat is een moeilijke vraag, maar ik wou PSG wel graag eens bezig zien in de nieuwe opstelling. En ik wou ook zien hoe onze vorige trainer het zal doen. Ik denk dat ik weet hoe, een beetje zoals met AA Gent. Ik wens hem in elk geval veel succes toe en ik hoop mee op een mooi resultaat.”


Ook Eddy Merckx weet dat het moeilijk wordt...

afp

Jubilaris Deschacht
Ook Anderlecht zelf zet jubilaris Olivier Deschacht op Twitter nog een keertje extra in de bloemetjes.

Enkele sfeerbeelden van in en rond het Astridpark

afp
getty
afp
getty
afp
getty

Van Holsbeeck: “Eerste 20 minuten overleven”
“Dit is uitzonderlijk, hé", weet ook Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. "Met Neymar krijgen we een absolute wereldster over de vloer, hij is een van de beste ter wereld. Veel mensen vragen mij of ik hen een handtekening van hem kan bezorgen, maar dat zal natuurlijk moeilijk gaan.”

“Hein zei ook dat we er moeten in geloven. Het zijn ook maar mensen, maar bij zo’n spelers ligt de snelheid van uitvoering hoger. Als we de eerste 20 minuten kunnen overleven, mogen we misschien op iets hopen.”


OPSTELLINGEN:
Anderlecht: Sels; Dendoncker, Mbodj, Deschacht; Appiah, Kums, Trebel, Onyekuru; Gerkens, Teodorczyk, Hanni

Paris Saint-Germain: Aréola; Alves, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Verratti, Motta, Rabiot; Mbappé, Cavani, Neymar.


Dit zijn de 22 namen die het straks moeten gaan doen in het Astridpark. Vanhaezebrouck doet het net als in Mechelen met drie verdedigers, in doel staat ditmaal Sels en niet Boeckx. Bij PSG begint Meunier op de bank, Cavani, Neymar en Mbappé moeten voor de goals zorgen.

Alles in gereedheid in paars-witte kleedkamer

Daar zijn ook die van Anderlecht!

PSG ook aangekomen in Astridpark

Slecht voorbeeld beloften
In Denderleeuw is zopas de UEFA Youth Leaguematch tussen Anderlecht en PSG afgelopen. De beloften hebben het goede voorbeeld niet kunnen geven en gingen met 0-2 onderuit. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. In de stand ziet het er somber uit voor de Brusselse jonkies. Ze staan immers laatste met nul punten na drie wedstrijden. PSG en Bayern (dat met 6-2 won van Celtic) hebben zeven op negen, Celtic telt drie eenheden.

Spelers vertrokken
Normaal gezien zou de bus van PSG om 18u vertrekken naar het Constant Vanden Stockstadion, maar uiteindelijk werd dat toch goed 18u30. Een honderdtal fans ging dan ook uit z'n dak toen Neymar even naar hen wuifde alvorens op de spelersbus te stappen.

Honderdtal fans wachten sterrenensemble op
Aan The Hotel - het verblijf waar de PSG-vedetten logeren - wacht een grote menigte. Een honderdtal supporters proberen een glimp op te vangen van Neymar en co alvorens ze koers zetten naar het Astridpark.

De hymne staat klaar
Drie uur voor de aftrap weergalmt de Champions Leaguehymne al door het Het Constant Vanden Stockstadion. Een generale repetitie kan immers nooit kwaad.

France Football waarschuwt voor drie Anderlechtenaren
Het toonaangevende blad France Football heeft alvast haar huiswerk gemaakt. Met Onyekuru, Hanni en Dendoncker brengt het medium drie namen naar voren waar PSG best rekening mee houdt.

Onyekuru omschrijven ze als "het grootste gevaar van Anderlecht. Indrukwekkend aan de bal, een zeer goede techniek en uitgeslepen voor doel." Met Hanni hebben de Brusselaars dan weer een "echte spelmaker in huis. Hij heeft alles wat een nummer 10 moet hebben: techniek, visie en een goede pass." Tot slot wordt ook Dendoncker bejubeld. "België heeft met Dendoncker goede vooruitzichten op het middenveld. Zijn veelzijdigheid - hij kan ook in de verdediging spelen - is een groot pluspunt."


De jeugd moet het doen
Een opvallende statistiek. De laatste vijf Champions Leaguetreffers die Anderlecht in eigen huis wist te maken, werden allemaal gescoord door spelers jonger dan 22 jaar. Bruno en Mbemba stonden aan het kanon in het 2-3-verlies tegen Benfica op 27 november 2013, diezelfde Mbemba deed twee maal de netten trillen in de 2-0-zege tegen Galatasaray op 26 november 2014. De laatste doelpuntenmaker op het kampioenenbal in het Astridpark was Najar. Hij lukte het openingsdoelpunt in de 1-2-nederlaag tegen Arsenal op 22 oktober 2014. Henry Onyekuru - 20 lentes jong - weet wat zich te doen staat.

BELGA

Allemaal voor Neymar: dranghekken in Brussel, lijfwachten en verdieping waar lift niet stopt
In het Constant Vanden Stockstadion turen alle ogen vanavond naar één superster en zijn acties: Neymar. De man van 222 miljoen euro vloog gisteravond in een privéjet - met zijn ploegmakkers welteverstaan - naar Brussel, om er wat later zijn intrek te nemen in The Hotel. Geen enkele gast of fan krijgt de Braziliaan deze middag te zien: zelfs de lift in het gebouw stopt niet op de ‘PSG-verdieping’. Rond het hotel staan intussen meters dranghekken, waar kijklustigen zich quasi verdringen voor een glimp van ‘hun heilige’. Pas om 18 uur vertrekt de hele stoet naar Anderlecht, opnieuw onder politiebegeleiding en PSG’s eigen lijfwachten.
Lees er HIER meer over.

Geen enkele speler van 2013 nog bij Anderlecht
Fris en monter poseerden de spelers van Anderlecht op 23 oktober 2013 voor de groepsfoto in het Astridpark. Negentig minuten later dropen ze gedesillusioneerd af, na de grote Zlatan Ibrahimovic-show bij PSG, die op een uur tijd vier keer raak trof. Cavani deed er nog eentje bij. Van de elf basisspelers en drie invallers toen speelt er geen enkele meer bij Anderlecht. Waar ze nu dan wel aan de kost komen? Dat lees je HIER.

photo_news

Cavani over Neymar: “We hoeven geen vrienden te zijn”
Vanavond zullen er veel ogen gericht zijn op Neymar. En Cavani. En de verstandhouding tussen beiden, nadat het erop lijkt dat de Uruguayaan de penalty’s moet laten aan de Braziliaan. In een interview met het Franse SFR Sport, windt Cavani er alvast geen doekjes om. Vrienden met Neymar zal hij nooit worden. "Je moet wel professioneel zijn. Na de match, heeft iedereen toch zijn eigen leven.”

Lees er HIER meer over.


Geen Thiago Silva
Wie Anderlecht vanavond niet hoeft te vrezen, is Thiago Silva (33). Hij vloog niet mee naar België. De kapitein van PSG is onvoldoende hersteld van een dijblessure die hij opliep bij de Braziliaanse nationale ploeg. Verratti, Kurzawa en Motta speelden zaterdag uit voorzorg niet tegen Dijon. Zij zijn in principe wel alle drie weer inzetbaar.

reuters

Fotoreeks Deschacht
Zonder verrassingen speelt Olivier Deschacht vanavond zijn 100ste wedstrijd in Europa. 30 juli 2003. De 22-jarige Deschacht maakt tegen Rapid Boekarest zijn Europees debuut. Nadien verscheen de Anderlecht-verdediger elk jaar op het Europese toneel. Ideaal dus om eens terug in de tijd te duiken.
Bekijk HIER de fotoreeks.

photo_news

“Ik ben Zlatan na de match de hand gaan schudden en zei al lachend: ‘Bedankt, klootzak’”
22/10/2013. Anderlecht-PSG: 0-5. Een hattrick van Zlatan Ibrahimovic. Op de bank bij Anderlecht: John van den Brom en assistent Besnik Hasi. Vier jaar later brachten we ze samen, intussen zijn ze ‘maatjes’ geworden. Een flashback naar die avond in het Astridpark.

”’t Was niet mijn schuld. Jij hebt de tactiek niet goed uitgelegd aan Suárez , Besnik.” Heeft iemand van beide heren na afloop iets gezegd tegen Zlatan? Van den Brom: "Ik ben hem een hand gaan geven, en ik zei hem al lachend: 'Bedankt, klootzak.'

Lees het hele dubbelinterview, waarin de twee het nog verder hebben over Zlatan, hun samenwerking en over de match van vanavond, op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang gratis.

Jan De Meuleneir - Photo News

De cijfers van Deschacht in Europa
-99 wedstrijden 37 gewonnen (37,4%), 19 gelijk (19,2%) 43 verloren (43,4%)
-0 doelpunten, 1 assist in 2015/16 tegen Azeri’s van Qarabag in de Europa League
-9 gele kaarten
-7x gewisseld, 1x invaller, 91x basisspeler volledige wedstrijd
-136 doelpunten voor en 136 doelpunten tegen in de wedstrijden waarin hij speelde (1,37 per match)
-38 Champions League, 23 voorronde Champions League, 38 Europa League (31 EL, 7 Uefa Cup)
-7/15 overwinterd

Eigen tabel

Deschacht vierde Europees debuut met Kompany
Op 30 juli 2003 maakte Olivier Deschacht samen met Vincent Kompany tegen Rapid Boekarest zijn Europese debuut. Terwijl Deschacht vanavond zijn 100ste duel in Europa afwerkt, zit Kompany maar aan 86.

photo_news

voorbeschouwing

Sterrenparade in het Astridpark vanavond. Landskampioen Anderlecht ontvangt op de derde speeldag in de Champions League immers Paris Saint-Germain, dat met Neymar de duurste voetballer aller tijden in zijn rangen heeft. De Braziliaanse superster zal in Brussel proberen om door te stomen naar een negen op negen. Paars-wit daarentegen heeft nog geen punten op de teller staan.

Kunnen de mannen van Vanhaezebrouck stunten tegen de grootmacht? Volg het hier LIVE vanaf 20u45!36 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • François Jonckheere

  Anderlecht speelde goed in de eerste helft alhoewel ik de indruk had dat de franse dikke nekken na het eerste doelpunt al niet meer doorspeelden. Heb trouwens Neymar in de eerste helft maar 2 keer gezien, toen hij komedie speelde na denkbeeldige fout. De tweede helft was PSG gewoon veel beter.

 • marc castermans

  Sporting wordt dit jaar opnieuw kampioen, niemand kan er aan tornen.

 • Roos Desreveaux

  Anderlecht was de 1ste helft beter dan PSG. de hand van Hein, 3-4-3 systeem zie je al goed staan.nu nog meer efficientie. de fransen waren zwak en voor hen was het een oefenmatch.de tweede helft was er evenwicht tussen beide ploegen. Het had een 3-5 uitslag moeten zijn volgens de kansen.In belgie heeft anderlecht de sterkste kern en spelen ze gemakkelijk met hein dit jaar kampioen.club zal 2 klassen te kort komen.gegarandeerd. en goed voor de competitie

 • eric debanne

  Anderlecht veel te licht voor deze PSG ! In alle domeinen kwamen ze tekort dit is natuurlijk geldig voor vele ploegen eh ! Ik ben bang voor de terug wedstrijd Maar hebben niets te verliezen gewoon ervaring opdoen en voor de spelers een mooie souvenir in hun carriere

 • frankie bressinck

  Die journalisten toch! Bij een 0-4 thuisverlies nog de loftrompet over de ploeg en de trainer. Ik vraag me af als ze met zo'n score onder Weiler hadden verloren wat dan de commentaar zou geweest zijn?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00