Henry over goals Vanaken: “Als ik zelf nog speelde, had ik die ook wel gemaakt”

Photo News
De 0-4-cijfers zinderen na aan de Azurenkust. Arme Thierry Henry - je zou zowaar medelijden krijgen met onze gewezen T3.

Nog nooit kregen ze in het Prinsdom zo’n zware Europese cijfers om de oren. Een ‘evenaring’ van het zwaarste Franse thuisverlies ooit in Europa: in december 2007 ging Marseille met dezelfde cijfers onderuit tegen Liverpool. En ook de reeks van 12 Champions League-matchen zonder zege is een negatief Frans record. Als het ooit ergens crisis was in het voetbal, dan wel vandaag in Monaco. Thierry Henry stond erbij en keek ernaar. Machteloos. Welkom in de wereld van clubtrainers, Titi. Het Franse icoon verloor er weliswaar zijn cool niet onder. Ook al deed net Rode Duivel Hans Vanaken hem met twee goals de das om. “Mja, als ik hier zelf nog had gespeeld, scoorde ik die goals nu ook wel. Bij die eerste staat hij helemaal alleen en een penalty is voor een speler met zijn kwaliteiten een koud kunstje. Wat niets afdoet van zijn prestatie. Hij verdient absoluut zijn plaatsje bij de Duivels.”

Photo News

“Club heeft het hier slim aangepakt en een goeie match gespeeld, maar het is hemeltergend hoe wij de match in handen hebben, kansen creëren en toch halfweg de eerste helft 0-3 achter staan. Horvath redde alles, wij hadden pech dat bij de 0-1 die bal door de benen van onze verdediger ging. Dat is nu eenmaal onze realiteit: bij de minste tegenslag gaan de kopjes meteen naar beneden. En dan verliezen we ook nog eens Glik na de rust. Als ik goed kan tellen, is dat onze twaalfde gekwetste speler.” Volgende opdracht voor Monaco: PSG thuis, zondag. Bon courage, Thierry.

Henry met een schouderklopje voor Falcao.
Photo News Henry met een schouderklopje voor Falcao.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaston FOUBERT

  Niet jaloers hoor leoke, helemaal niet. Die man springt weg van de bal en beschermt zijn gezicht. Gezien de kracht van het schot een heel normale reflex, aangeschoten bal en absoluut geen penalty …. 't moest eens andersom geweest zijn. Btw, het kon na tien minuten al drie nul zijn geweest ….voor Monaco wel te verstaan.

 • Allard Emile

  Nee allee, die eerste goal is wel goed aangebracht maar mijn boma had er die wel ook ingetrapt.

 • Leo Foubert

  Gaston, cadeau penalty ? je moet je armen tegen je lijf houden als je springt, er is geen beweging naar de bal maar hij houdt de bal wel tegen met zijn arm weg van zijn lichaam, reglementen eens leren voor je jaloerse reacties post.

 • Kurt Lambrecht

  Mr Aerts dat vanaken maar naar een topclub vertrekt.... hij zal er niet meedoen daar wil ik zelfs geld op inzetten. Slakki x

 • Gaston FOUBERT

  Ja Jozef, 't ware spijtig geweest als hij die cadeau van een penalty niet aanvaard had en die open kans er weer meters hoog had over geschoten.