Hein Vanhaezebrouck: "We zijn niet kansloos"

BELGA
"Het blijft een aartsmoeilijke groep, maar we zijn niet kansloos. We moeten onze momenten pakken", reageerde AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck vanavond na de Champions League-loting. Gent kwam in groep H terecht, bij de Russische kampioen Zenit, de Franse vice-kampioen Lyon en Valencia, nummer vier van de Primera Division.

"Groep H. De H van Hein", opende de kersverse ereburger van Menen. Hein Vanhaezebrouck volgde de loting niet rechtstreeks, want op dat moment was er een academische zitting aan de gang voor zijn ereburgerschap. "Het houdt me op dat moment ook niet echt bezig. We wisten op voorhand dat we de kleinste waren en dat zullen we ook blijven. En ik ben tevreden met gelijk welke loting. Alle ploegen in de Champions League zijn van uitstekende kwaliteit."

Ontgoocheling
Toch heerste er enige ontgoocheling bij de coach van de Buffalo's. "Ik had liever een Engelse en geen Spaanse ploeg geloot. En ook liever geen Oost-Europese ploeg. Ik denk al aan de winterse omstandigheden als we daar naartoe moeten. De kleppers zijn er niet bij, maar het opent wel perspectieven. We kunnen voluit onze kans gaan. Het bestuur is er misschien iets minder gelukkig mee. We kunnen in deze groep thuis meer ons spel spelen en moeten vooral onze momenten pakken. Als we op klasse gepakt worden, dan is het maar zo. Ander verhaal wordt het als we goed meespelen, maar onze kansen niet afmaken en in de laatste minuut het deksel op de neus krijgen. We moeten er alles uithalen, zodat we zonder spijt kunnen terugkijken op deze campagne."

Competitie
Vanhaezebrouck wil vanaf vrijdag opnieuw focussen op de competitie. "We gaan vrijdag door met de voorbereiding op de match tegen KV Mechelen. We willen daar de drie punten gaan pakken. De competitie blijft het belangrijkste."