Heerlijke goals van Podolski en Ramsey leiden 'The Gunners' naar winst (1-4)

De Welshman Aarom Ramsey had zijn avondje en dat hebben ze bij Galatasaray geweten...
AP De Welshman Aarom Ramsey had zijn avondje en dat hebben ze bij Galatasaray geweten...
Net zoals in Dortmund stond er ook in Galatasaray-Arsenal niet veel meer op het spel. 'The Gunners' konden enkel nog groepswinnaar worden als ze wonnen en Dortmund een nederlaag of gelijkspel slikte. In dat laatste geval moesten de Engelsen zelf wel nog uitpakken met een monsterscore. In een galamatch om de eer toonden de oogappels van Arsène Wenger zich echter toch nog behoorlijk pittig en doeltreffend. Podolski en Ramsey stonden elk twee keer aan het kanon en tekenden elk ook voor een echte prachtgoal (zie beelden hieronder). De Turken van 'Cim Bom Bom' stelden er slechts een magere eerredder van Wesley Sneijder tegenover en eindigen in groep D op een troosteloze laatste plaats met amper één punt. Neen, het was niet de CL-campagne van het zwalpende Galatasaray.

In de Türk Telekom Arena zaten de fans toch wel te wachten op eerherstel en een reactie van hun team na de slappe campagne die tot nog toe een schamel puntje opleverde. Coach Hamza Hamzaoglu - de opvolger van Prandelli - rekende op de klasseflitsen van draaischijf Wesley Sneijder en de koelbloedigheid van stormram Burak Yilmaz. Lang bleef de hoop echter niet leven voor de thuisploeg want al na drie minuten hamerde de Duitser Lukas Podolski de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Het was het startsignaal voor een wervelende Arsenal-show met maestro Aaron Ramsey als orkestmeester. Na een halfuur had de creatieve Welshman op zijn dooie eentje de 0-3 op het bord gezet en vooral zijn tweede treffer was er eentje om in te kaderen. Sinan Bolat - die we nog kennen van bij Standard - had als spijt dat hij net vanavond tussen de palen mocht plaatsnemen.

Podolski met kers op de taart
Galatasaray mocht blij zijn dat de 'The Gunners' na rust niet doorgingen op hun elan. Had dat iets te maken met de in de kleedkamer gebleven Ramsey? Sterker zelfs, twee minuten voor tijd kon de Nederlander Wesley Sneijder - nog altijd een held in Turkije - zelfs milderen tot 1-3. Dat was niet meteen het signaal voor een wervelend slotoffensief, het werd daarentegen in de toegevoegde tijd nog 1-4. Ook sluipschutter Podolski mocht zijn tweede tegen de touwen jagen en bekroonde zo zijn uitstekende prestatie. Arsène Wenger en de zijnen vergezellen Borussia Dortmund naar de volgende ronde. Voor 'Cim Bom Bom' eindigt het Europees avontuur met een pijnlijke en beschamende 5 op 18. Volgend jaar beter?

REUTERS
REUTERS

Ramsey Spectacular Gooal (0:3) Galatasaray vs... by Inovation1

Stunning goal by Podolski ! door proximus11
REUTERS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
REUTERS
PHOTO_NEWS
EPA