Heeft Atletico reden tot klagen? Potje van Ramos kookte wéér over, al bleef smerige charge onbestraft

Ramos plantte zijn elleboog op het achtehoofd van Lucas Hernandez.
kos Ramos plantte zijn elleboog op het achtehoofd van Lucas Hernandez.
Real Madrid haalde het gisteravond makkelijk met 3-0 van stadsrivaal Atletico Madrid in de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League. Maar hadden de withemden de wedstrijd wel met elf mogen eindigen? Carrasco en co denken ongetwijfeld van niet.

Op slag van rust ging het licht immers (andermaal) uit bij Sergio Ramos. De 31-jarige verdediger plantte op slag van rust in het gewoel voor een hoekschop zijn elleboog vol op het achterhoofd van Atletico-verdediger Lucas Hernandez. Even daarvoor had de Frans-Spaanse verdediger voor de neus van Ramos nog een stevig duel uitgevochten met Cristiano Ronaldo.

Het incident, dat zich voordeed bij een 1-0-stand in het voordeel van de 'Koninklijke', ontsnapte aan het oog van scheidsrechter Martin Atkinson. Ramos' charge bleef dan ook compleet onbestraft. Heeft Atletico, dat gisteren maar één schot tussen de palen mikte in Bernabeu, reden tot klagen?

Wél rood tegen Barça

Ook tijdens de Clasico tegen FC Barcelona liet Ramos zich al op negatieve wijze opmerken. De Spaanse international tackelde toen stevig door op Lionel Messi, die dag ongrijpbaar. Toen kreeg Ramos wél een rood karton onder de neus geduwd, maar de verdediger moest tot verrassing van velen toch 'slechts' één speeldag op het strafbankje zitten.