Guardiola worstelt met zijn emoties na rollercoaster: "Vreselijk om er zo uit te gaan"

Pep Guardiola.
REUTERS Pep Guardiola.
Manchester City-coach Pep Guardiola wist niet goed wat zeggen na de onwaarschijnlijke 4-3 in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Tottenham. De Spurs stoten dankzij de 1-0 zege in de heenwedstrijd door. Guardiola had bij de derde treffer van de Spurs handspel van Llorente gezien, maar bleef desondanks sportief en steunde de VAR.

"Dit is heel hard", begon Guardiola na afloop. "We waren zo dichtbij de kwalificatie. Het is verschrikkelijk om er zo uit te gaan, maar we moeten het accepteren. Het was een mooie match. We hebben er alles aan gedaan in de tweede helft. Het publiek heeft dat ook gezien. Ik moet Tottenham feliciteren, het is het beste team dat we al tegen kwamen in deze Champions League. In de heenwedstrijd missen we een strafschop en vanavond in eigen huis laten we ook te veel kansen liggen. Defensief maken we fouten bij de eerste twee doelpunten. En de goal van Llorente... Vanuit één standpunt heb ik gezien dat het hands was. Maar ik steun de VAR, ik ben voor een rechtvaardig spel, voor juiste beslissingen. Bij het doelpunt in blessuretijd staat Agüero buitenspel. Dat klopte. We moeten nu gaan slapen, morgen recupereren en dan onze rug rechten en reageren. De Premier League willen we absoluut nog winnen. Ook dat zal lastig worden, maar we gaan vechten tot het einde.”

REUTERS5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van de Velde

  In beide matchen teveel van zijn beste krachten op de bank gelaten. Onvergeeflijk!

 • jozef van riel

  Neen Pep. Het is niet de gemiste penalty die je de das omdoet. Wel het feit dat KDB, op een paar minuten na, de gehele wedstrijd op de bank zit in Londen! Hoogmoed komt voor de val, weet je wel!!

 • Carlos Simonis

  Klasse van Guardiola om dat te zeggen over de VAR en Tottenham. Zouden meer coaches moeten doen. Over supporters hoef ik het niet te hebben, die zijn toch bijna nooit objectief.

 • Francois Hoogers

  Heel sportieve trainer zo zouden er weinig reageren

 • jacques hillaert

  Ja maar zekregen te gemakkelijk de eerste twee goals binnen, twee maal een fout achteraan , zeker van die Laporte, die was het effe kwijt he