Ga naar de mobiele website
^ Top

Guardiola vol lof: "De Bruyne een van de beste die ik ooit heb gezien"

Photo News
Geen een zonder twee. Pep Guardiola stak Kevin De Bruyne (26) voor de tweede keer in vijf dagen hoog in de lucht. Na de demonstratie op Feyenoord (0-4) zei hij vlakaf: "Kevin is een van de beste spelers die ik ooit heb gezien." De Bruyne droeg in het slotkwartier overigens voor het eerst in zijn carrière de aanvoerdersband. Als tweede Belg ooit bij City.

Jose Mourinho houdt niet op Marouane Fellaini op te hemelen. Pep Guardiola doet hetzelfde met zijn chouchou Kevin De Bruyne. Sinds dit seizoen zijn verlengstuk. De speler die zijn ideeën vertaalt tussen de lijnen. Zijn dirigent. Dat bewees De Bruyne tegen een zwak Feyenoord nogmaals. Veel moeite kostte het niet in de Kuip. City was gewoon veel te sterk voor de Hollanders. De Bruyne imponeerde - een assist bij de 0-4 van Stones was zijn deel. Diep in de tweede helft schoof Fernandinho de kapiteinsband over zijn linkerarm. Voor het eerst in zijn carrière mocht Kevin De Bruyne hem dragen Gelegenheidsaanvoerder. De tweede Belg die zich ooit bij Manchester City skipper mag noemen, na Vincent Kompany. Guardiola had het zaterdag naar Liverpool al enigszins verklapt: "De Bruyne is een van mijn kapiteins." Vierenhalf in de pikorde. Vincent Kompany, David Silva, Fernandinho en Yaya Toure (als die ten minste de kern haalt) komen nog voor hem. Na de wissels van Silva en Fernandinho droeg De Bruyne de band. Een moment om trots op te zijn. Guardiola ziet in hem een toekomstige skipper. Minder met woorden, meer met de voeten. De Bruyne neemt sinds dit seizoen meer verantwoordelijkheid op het veld. Als brandjesblusser en rustbrenger.  Stones (twee maal), Agüero en Jesus scoorden voor City.

Kevin De Bruyne droeg voor het eerst de aanvoerdersband
ANP Kevin De Bruyne droeg voor het eerst de aanvoerdersband

Invaller Mertens versiert penalty, Napoli verliest

Verrassend genoeg géén Dries Mertens vanavond in de basis bij Napoli op het veld van Shakhtar. Onze landgenoot keek vanafde bank toe hij zijn team na 58 minuten voetballen tegen een 2-0 achterstand aankeek. Coach Sarri bracht Mertens op het uur dan toch tussen de lijnen en dat loonde meteen. 'Driesje' versierde twintig minuten voor affluiten een strafschop en Milik gaf de Napolitanen vanop de stip weer hoop: 2-1. Verder kwam Napoli echter niet en zo begint Napoli de campagne met een valse noot. Voor de Italiaanse topclub is het overigens de eerste nederlaag in 18 wedstrijden.

AP
REUTERS
Meer over15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Tuymans

  Nu nog ne corner voorbij de eerste paal krijgen want das ook een probleem. Nog geen prijs gepakt..! Hier zijn ze rap content. Op het vorige EK zwaar door het ijs gezakt. Nog niet zolang geleden...! Tja

 • wim verhasselt

  Zonder een deftige prijs bij een topclub... zo goed is hij... eerst eens iets winnen en dan spreken we nog eens

 • Mark Marken

  Verslaat de kampioen uit Pipo de clown divisie en is weer wereldklasse. Als het er echt om gaat zie ik hem zelden. Laat maar eens wat zien tegen Spanje, Frankrijk of Duitsland, dan ben ik echt overtuigd. En bespaar me jullie 'je weet het zeker beter dan Giardiola..' commentaren....

 • Luc Deville

  Zijn "gebrek" is dat hij in de eerste plaats een PLOEGspeler is, waardoor hij in feite nog ondergewaardeerd wordt en veel minder kans maakt op een individuele prijs.

 • jan van calenberg

  Zo zou het moeten, rode duivels met een ploeg rond De Bruyne en Mertens.

Meld een bug