Gezien, FC Barcelona? Liverpool speelt Spartak Moskou op een hoopje na hattrick Coutinho en is groepswinnaar

EPA
Liverpool heeft zich vanavond moeiteloos geplaatst voor de achtste finales in de Champions League. Het Russische Spartak Moskou werd hélemaal belachelijk gemaakt: 7-0. Ook Sevilla overwintert op het hoogste Europese toneel na een 1-1-gelijkspel in en tegen het Sloveense Maribor.

Op Anfield, waar Spartak Moskou op bezoek was, voltrok zich vanavond geen mirakel. De Russen moesten winnen tegen Liverpool om nog een kansje te maken op overwintering in het kampioenenbal. Maar dat werd een echte desillusie. Na nauwelijks 19 minuten hadden de Reds, waar Simon Mignolet aan de bank gekluisterd bleef, de derde zege in de groepsfase al binnen handbereik: 3-0 na twee goals van Coutinho – de eerste vanop de stip – en diens Braziliaans landgenoot Firmino. De verdediging van een naïef acterend Spartak had veel weg van gatenkaas.

In opdracht 'schade beperken' slaagde Spartak in geen geval na de pauze. Minuut 49 was nog niet verstreken of de forfait-score stond al op het bord. Milner, pas ingevallen bij de rust, tekende meteen voor de twee assists. Doelpuntenmakers van dienst: Mané en jawel, alwéér Coutinho. Barcelona zal de glansprestatie van de technisch onderlegde middenvelder alvast met grote ogen gevolgd hebben. De Catalanen azen al langer op de diensten van het goudklompje. Coutinho is pas de derde speler, na Michael Owen (2002) en Yossi Benayoun (2007), die een hattrick lukt voor Liverpool in de Champions League. Liverpool scoorde overigens liefst 23 keer in deze campagne. Enkel PSG doet beter (25). Spartak Moskou komt na de winter uit in de Europa League.

Philippe Coutinho speelde Spartak Moskou vanavond op een hoopje
Photo News Philippe Coutinho speelde Spartak Moskou vanavond op een hoopje

Puntje Sevilla voldoende in Maribor

Nog in die groep heeft ook Sevilla zich verzekerd van een plekje in de achtste finales. De Andalusiërs hadden in Slovenië genoeg aan een punt tegen Maribor (1-1) en eindigen als tweede in groep E. Sevilla keek nochtans geruime tijd tegen een achterstand aan na een vroege goal van Tavares, maar een kwartier voor affluiten schonk Ganso de Spanjaarden een oververdiend punt.  

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.