Gefrustreerde Vidal vervangt gezicht Ronaldo door 'lachend kakske' en maakt zich kwaad om niet gefloten handsbal, terwijl Marcelo toegeeft: "Het was penalty"

rv
Real Madrid kwam in de terugmatch van de halve finales van de Champions League enkele keren zeer goed weg. Niet alleen dankzij meerdere prima parade's van doelman Navas, ook omdat scheidsrechter Çakır twee dubieuze penaltyfases door de vingers zag. 

En daar waren de geblesseerde Bayern-spelers Arturo Vidal en Jérôme Boateng allerminst mee opgezet. Op sociale media spuwden zij hun gal op de Turkse arbiter. "Opnieuw!!! Penalty verdomme", wond de Chileense middenvelder er met een resem kwade gezichtjes weinig doekjes om. Even later postte hij ook 'ratten', bij een foto van spelers van Real. Boateng hield het dan weer iets beschaafder, al uitte hij dezelfde frustraties: "Geen penalty? Komaan..." 

instagram arturovidal

Vooral de fase waar Marcelo het leer duidelijk met de hand beroerde was een bron van heel wat ongenoegen. Niet eens ten onrechte: na de match gaf Marcelo ook toe dat de bal makkelijk op de stip kon gaan (zie video onderaan). "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de bal mijn hand niet raakte", zei Marcelo achteraf. "En als hij mijn hand raakte, was het er wel een. Kijk, ik praat niet graag over scheidsrechters, maar het is duidelijk dat je soms beslissingen in je voordeel hebt en soms in je nadeel. Maar wat er ook gebeurt, je moet blijven voetballen."

Instagram Vidal

Ook voor de match liet Arturo Vidal zich laatdunkend uit over 'de Koninklijke' en Cristiano Ronaldo in het bijzonder. Op zijn Instagram-stories postte de Chileen een bewerkt beeld van een post van 'Bleacher Report' die de ronde deed op de social media van een affiche van de film Avengers. Op de 'originele' versie is het Ronaldo die in de rol van Thanos kruipt om alle spelers van Bayern München de das om te doen. Vidal (30) van zijn kant verving het gezicht van Cristiano door de emoji van het zogenaamd 'lachend kakske'. Dat kwam hem op veel kritiek bij de fans van Real te staan. De Chileense middenvelder, die zijn seizoen vervroegd ten einde zag komen door een knieblessure, moest in de kwartfinale ook al lijdzaam toezien hoe zijn ex-club Juventus door Real werd genekt na een ultieme controversiële penalty.

Instagram Vidal en Photonews
Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jeroen bastiaensens

  Beste real haters......bayern heeft zichzelf verslagen over 2 matchen. Blunders en missers genoeg. Dus ni zagen he.

 • Chalid Riffi

  Extreem veel real madrid haters... Niet normaal...

 • Peter Rouchet

  Elke match van Real is op voorhand bepaald! Schande en bewijst nogmaals hoe corrupt de UEFA is !

 • Zakaria Zerjougi

  Hij had beter het gezicht van muller en lewandowski in een lachend kakske veranderd, want al die gemiste kansen waren juist het belachelijkst

 • Pol Dhaenens

  De arbitrage is overal corrupt maar Real en Barcelona spannen de kroon, vooral in de Europese thuiswedstrijden en zeker als zij de terugwedstrijd thuis Mogen spelen. Bayern verdiende gewoon de finale. Ik hoop dat ze de finale verliezen. De VAR had een oplossing kunnen bieden en het was goed weer, niet zoals in Gent afgelopen zondag toen het weer zogezegd voor technische problemen zorgde.