Geen vervolg voor Mertens en Napoli op het kampioenenbal, Shakhtar stoot wel door

REUTERS
Verrassing in groep F. Niet het Napoli van Dries Mertens, maar wel Shakhtar Donetsk plaatste zich vandaag samen met Manchester City voor de volgende ronde. Terwijl de Oekraïners met 2-1 van een veredeld B-elftal van de Citizens wonnen, keek Napoli in de slotminuten tegen een 2-1-nederlaag aan op het veld van Feyenoord. Mertens is zo veroordeeld tot de Europa League.

En zeggen dat Napoli niet beter aan de avond kon beginnen. Al na een minuut en 33 seconden kwamen de Italianen op voorsprong. Zielinski was er als de kippen bij om een vrije trap na de kluts staalhard tegen de touwen te jagen. Meteen ook de snelste tegengoal in de CL voor Feyenoord. De Napolitanen trokken het laken naar zich toe, maar vergaten om de score uit te diepen. Dries Mertens, vanavond de enige Rode Duivel die mocht starten, zorgde ei zo na voor de 0-2. Ware het niet dat doelman Vermeer er nog tussen zat. Niet veel later verstuurde diezelfde Mertens een schitterende pass richting Callejon. Zijn poging werd maar net van de lijn gekeerd. 

Tot daar het goede nieuws voor de Napolitanen. Net nadat Bernard Shakhtar Donetsk op voorsprong had getrapt tegen Manchester City kreeg Napoli een nieuwe opdoffer te verwerken. Berghuis verstuurde een haarfijne voorzet die Jorgensen prima binnen kopte: 1-1. Tot overmaat van ramp stond het toen in Donetsk al 2-0. De CL-dromen mochten bij de rust eigenlijk al opgeborgen worden voor de Italianen.

REUTERS

In het tweede bedrijf kreeg Napoli maar moeilijk voet aan de grond. Feyenoord was bereid om dat gelijkspel met hand en tand te verdedigen. Vilhena nam dat echter iets te letterlijk. Met nog zeven officiële minuten te gaan keek de Feyenoorder tegen een tweede gele kaart aan waardoor de opdracht voor de Nederlanders nog dat tikkeltje lastiger werd. En toch. In de extra tijd voltrok zich een klein sprookje in De Kuip. In de blessuretijd bezorgde Jerry St. Juste met de 2-1 nog het delirium aan de Feyenoorders. Napoli verlaat de Champions League zo met het schaamrood op de wangen. Voor de volledigheid: Agüero prikte nog de 2-1 tegen de netten in Oekraïne. Shakhtar stoot zo door naar de volgende ronde.

ANP
REUTERS2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peet V gilst

    onderschat Feyenoord niet...en n veredeld b team van city? kom op zeg , wat daar op de bank zit kan bij menig topteam makkelijk mee. Feyenoord heeft ook gewonnen door hun strijdlust en niet omdat napoli het niet (meer) zag zitten.

  • Elly Terweil

    Als het er om doet dan staan ze er niet en dat geldt voor alle ploegen waar drieske al heeft gespeeld nooit maar dan ook nooit een prijs pakken. Daarom kansloos als je met drieske naar Rusland gaat om daar dé prijs te pakken.