Geen goal, wel zege voor Ronaldo bij terugkeer op Old Trafford tegen onmachtig/onwillig Man United

Action Images via Reuters
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
0
1
Juventus JUV
JUV
Juventus
Geen goal, wel een zege voor Cristiano Ronaldo bij zijn terugkeer op Old Trafford. Een onmachtig/onwillig - schrappen wat niet past - Manchester United moest met 0-1 buigen voor Juventus. Een goal van Dybala volstond voor een 9 op 9 voor de ‘bianconeri’. Romelu Lukaku en co mogen zich richten op het veiligstellen van de tweede plaats.

Armoe troef voor rust op Old Trafford, waar Juventus met de welwillende medewerking van de thuisploeg het hoge woord voerde. Man United koesterde 45 minuten lang zijn egelstelling, een vroege achterstand ten spijt. Een kwestie van niet willen, of was het onmacht? Feit was: Romelu Lukaku stond vooraan op een eiland, aan de ketting bij Chiellini en Bonucci. Ploegmaats waren in zijn buurt niet te bespeuren. De Mourinho-bus als vanouds voor de eigen zestienmeter geparkeerd: safety first. Gesneden koek voor ‘Juve’, dat de bal zelfs niet moest opeisen maar hem gewoon kréég. Zeventien minuten ver, en de opening was al gevonden. Dybala tikte een voorzet van Ronaldo voorbij een kansloze De Gea. Nul-één in het krijt, maar uit hun schelp kwamen ze bij United niét.  De Gea voorkwam erger bij pogingen van Cancelo, Ronaldo en Matuidi.

Na de pauze veel van hetzelfde, al zette de thuisploeg af en toe toch de turbo aan. Chaos bracht dat niet teweeg in de Juventus-afweer. Schrikken was het enkel toen Pogba vanop afstand de trekker overhaalde. De paal stond de gelijkmaker in de weg. En Romelu Lukaku? Eén schotje dat in hoekschop werd afgeblokt, meer niet. De periode van droogte bij United met twee wedstrijdhelften verlengd: we zitten aan 775 minuten zonder. Ronaldo scoorde óók niet tegen zijn vroegere grote liefde, voor het eerst in drie CL-confrontaties. Maar daarvoor haalde Juventus hem niet naar Italië. Wél voor 1 juni 2019, dag van de finale in Estadio Wanda Metropolitano, Madrid.

EPA
Action Images via Reuters
REUTERS
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • maxim vanderveken

  Vertel eens wat jullie klagers dan al bereikt hebben in het leven? Typisch Belgisch om hun topscorer aller tijden te zitten afdekken... Te triest voor woorden.

 • Karel Bellen

  Dit verlies is niet de schuld van Lukaku hoor, zijn ploegmaats waren ook niet goed. Het ligt aan de ploeg zelf. Men kon zien dat er bijna geen enkele goede voorzet werd gegeven bij ManU. Daar zouden ze iemand als Kevin De Bruyne goed kunnen gebruiken om het spel open te breken en dan zou Lukaku er ook beter voor komen.

 • jozef van riel

  Tja, het viel vooral op dat Lukaku zo slecht was omdat de rest van Man.U. zo schitterend was. Dat begrijp ik toch uit de vele anti-Lukaku commentaren! Mensen toch. Wie, buiten De Gea, was op CL niveau bij Man.U.??

 • Sobek Wessels

  Lukaku Kreeg geen enkele zinvolle Bal , de voetbal kenners gaan hier weer eens hun zever verkopen over Lukaku ?? Als Lukaku een Houten Klaas is waarom Koop Man U hem dan en waarom maakt hij 90% van de goals bij de duivels ?? Neen de enige die schuld heeft dat Lukaku niet persteerd is Mourinho met zijn achterlijke manier van spelen !! Wat met Pogba ? Nul passes die aankwamen ??

 • frank veus

  Ik denk niet dat we al ooit zo een luie spits hebben gehad . Heel de wedstrijd gekeken , hij moest beschaamd zijn . De enige keer dat hij beweegt is dat hij struikelt . Zie Ronaldo en Messi die gaan mee verdedigen en draait de ploeg niet die gaan vanachter de bal halen .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00