Franse premier gebruikt regeringsvliegtuig voor familiereisje naar CL-finale

Premier Manuel Valls, hevig supporter van Barça, tijdens de Champions League-finale in Berlijn. Hij verklaarde uitgenodigd te zijn door UEFA-voorzitter Michel Platini.
EPA Premier Manuel Valls, hevig supporter van Barça, tijdens de Champions League-finale in Berlijn. Hij verklaarde uitgenodigd te zijn door UEFA-voorzitter Michel Platini.
De Franse premier Manuel Valls heeft beloofd dat hij een trip naar Berlijn om daar de finale van de Champions League bij te wonen gedeeltelijk zal terugbetalen omdat zijn twee zoons ook mee waren met een regeringsvliegtuig.

Valls, die geldt als een mogelijke kandidaat van de Socialistische Partij PS voor het Elysée in 2017, kwam onder vuur te staan vanwege het familieuitstapje naar de finale tussen Barcelona en Juventus, terwijl hij zaterdag daarvoor ook een congres van de PS verliet.

De bewindsman beloofde de Franse staat 2.500 euro terug te betalen voor de vluchten van zijn zonen. "Als ik het kon herdoen, zou ik het niet opnieuw doen", voegde de hevige supporter van Barcelona eraan toe.

Daarvoor vertelde hij al dat hij was uitgenodigd door voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA, met als motief dat in Frankrijk volgend jaar het Europees voetbalkampioenschap plaatvindt.

De Franse oppositie schreeuwde moord en brand vanweg het gebruik van overheidsmiddelen voor dergelijke frivole uitstapjes. Eén politicus twitterde dat Valls de rode kaart had verdiend.

Een Frans regeringsvliegtuig. (archieffoto)
EPA Een Frans regeringsvliegtuig. (archieffoto)