Franse media: “AS Monaco mag Openda dankbaar zijn om ongelofelijke misser”

BELGA
Club Brugge heeft zijn eerste punt in de Champions League beet. Blauw-zwart speelde 1-1 gelijk tegen Monaco, maar er zat meer in. Dat zagen ook de Franse media. “AS Monaco mag Openda dankbaar zijn om zijn ongelofelijke misser”, klonk het onder meer.

Le Monde: “Club was beter”

“Monaco vermijdt verdrinking in Brugge”, titelt Le Monde. “Monaco zal tegen het aantrekkelijke Club Brugge moeten vechten voor de derde plek in de groepsfase. De Belgische club was tevens beter dan het team van Thierry Henry. Veelzeggend dat de Franse coach aanvaller Sofiane Dop in minuut 70 naar de kant haalde voor middenvelder Jean-Eudes Aholou.”

Photo News

L’Equipe: “Het was niet mooi”

“Het eerste punt in deze Champions League heeft de twijfels rond AS Monaco niet weggenomen. Soms meesterlijk aan de bal – wat zelfs tot een doelpunt leidde. Vaak maakten de Monegasken het echter te ingewikkeld. Het gebrek aan agressie van Glik luidde de 1-1 in. Vormer liet vanuit een prima positie de kans op 2-1 liggen. Een moegestreden Monaco kwam in minuut 93 nog met de schrik vrij toen Openda aan de tweede paal een wenkende kans naast knikte. Het was niet erg mooi, maar Monaco bleek sterk genoeg om de reeks van nederlagen een halt toe te roepen.”

Le Figaro: “AS Monaco mag Openda dankbaar zijn”

“Voor de rust zag het er veelbelovend uit, maar nadien werd AS Monaco compleet gedomineerd. Monaco mag Openda dankbaar zijn, want zijn ongelofelijke kans had de Belgen altijd de overwinning moeten opleveren. Een punt van hoop voor de jongens van Thierry Henry, die nog meedoen voor de derde plaats in de groep.”

REUTERS

Europe1: “Beide teams moeten tevreden zijn met punt”

“Beroofd van sleutelspelers (Falcao, Subasic, Lopes…) pakte Monaco tegen de op papier zwakste tegenstander uit de groep een punt. Het punt is geen goede zaak in de strijd om een plek in de achtste finales. Club Brugge dacht in blessuretijd met de zege aan de haal te gaan, maar de volledig vrijstaande Openda kon zijn kopbal niet kadreren. Zowel Club als Monaco moeten tevreden zijn met dat punt.”

AFP38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  De enige die hier momenteel aan het bleiten is ben jij dirkske. Heb je na de eerste helft ook je tv afgezet zoals markske die zich comfortabel in zijn zetel ging zetten in de hoop de mauven te zien afgaan zoals clubke?

 • Karel Bellen

  Wat een misser! Moeilijker om te missen dan binnen te koppen.

 • Dirk Van der Weeën

  En wij gaan vanavond eens zien wat de supervedetten van de mauve terug gaan presteren se,Foubert,zwans en de rest leg de daffalgannekes maar al klaar want jullie zullen ze nodig hebben.En morgen hoor of zie je die gasten hier niet he zwans,dan moet je liggen bleiten in uwe nest.

 • Jos Van nuffelen

  Guido Ceuleers, tegen Valencia, in welke competitie was dat dan? Is tegen Dortmund en Monaco kansen missen nog niet genoeg?

 • fredien van havere

  Een cafeploeg is het ,als ge dan juventus zien spelen hebt wat een verschil.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00