FOTO. Ronaldo druipt in tranen af na rode kaart, nadat hij even naar Murillo’s haren graaide

ANP Pro Shots
Cristiano Ronaldo heeft vanavond in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor zijn nieuwe club Juventus een vroege rode kaart gepakt. De vijfvoudig Champions League-winnaar werd in de wedstrijd tegen Valencia in de 29e minuut naar de kleedkamers gestuurd nadat hij een schijnbaar lichte overtreding had begaan op Jeison Murillo.

Basisspeler Michy Batshuayi zag van dichtbij hoe Ronaldo, overweldigd door ongeloof, in tranen het veld verliet. Volgens scheidsrechter Felix Brych, die daarvoor raad was gaan vragen bij zijn lijnrechter, werkte de Portugees zijn tegenstander Jeison Murillo eerst foutief tegen de grond. Vervolgens graaide Ronaldo ostentatief naar de haren van Murillo, maar trok zijn hand net op tijd terug. Alsof hij eraan wilde trekken. Daarbij suggereerde hij dat het om een schwalbe ging.

Zo werd Ronaldo's weerzien met het Spaanse publiek er eentje in mineur. Juventus, dat Ronaldo in de zomer met het oog op de beker met de grote oren binnenhaalde, slikte zo ook zijn 26e rode kaart in de Champions League. Geen enkele andere club deed slechter. Door een schorsing mist Ronaldo mogelijk ook een terugkeer naar zijn Old Trafford. De match tegen Man United waar hij zo naar uit had gekeken. Het woord is aan het Disciplinaire Orgaan van de UEFA.

AFP
AP
ANP Pro Shots
EPA
AFP
AP
AFP
REUTERS
AP
AFP
AP57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Verschaeren

  Onrechtvaardig , hij zal het wel overleven ! .

 • Peeters Freddy

  Zijn opzet is geslaagd, de aandacht naar hem zelf te trekken. Blijf met uw poten van andere spelers af, Bleiter.

 • Guido Verhoeven

  Wa een bleiter! Tijd om te stoppen.

 • Jan Van de Velde

  De scheidsrechter is baas op het veld. Punt.

 • Tommaso Pizzico

  De UEFA is corrupt en hebben het gemunt op Italiaanse ploegen,zie vorig jaar Rome en Juventus ,Ronaldo had gisteren de pech bij Juve te spelen,bij Real had hij voor zoiets nooit of te nooit rood gekregen,foei...