Foto ontredderde Messi gaat wereld rond, internationale pers snoeihard voor ontstellend zwak Barcelona

.
Photo News/Twitter .
Barcelona is vrijdagavond belachelijk gemaakt door Bayern München. De internationale pers laat geen spaander heel van Barça na een ontstellend zwakke vertoning. En Lionel Messi? Die is de wanhoop nabij. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 2-8-pandoering tegen Bayern München is een pikzwarte pagina in de carrière van Lionel Messi. Wat zou de zesvoudige winnaar van de Gouden Bal nu denken? Elk jaar duiken er wel eens geruchten op dat Messi Barcelona gaat verlaten. Maar volgens analisten kan het nu ook écht gebeuren. Er wordt gezegd dat de Argentijn met deze club niet meer kan strijden voor de grote titels.

Na de partij ging een foto van een compleet ontredderde Messi de wereld rond. ‘t Is een beeld van tijdens de rust. De Argentijn keek machteloos naar de grond, terwijl doelman Marc-André ter Stegen aan de deur stond. En zeggen dat het toen nog ‘maar’ 1-4 was. 

Twitter Goal

Spaanse pers snoeihard

AS: “Historische vernedering voor Barcelona”

“De Blaugrana werden verpletterd en vernederd door Bayern München", valt in AS te lezen. “Ze gingen ten onder door hun eigen incompetentie. Barça is neergestreken in de hel. Een historische catastrofe.”

.
AS .

Mundo Deportivo: “Historisch debacle”

“Voor het derde jaar op rij werd Barça op belachelijke wijze uitgeschakeld in de Champions League”, schrijft Mundo Deportivo. “Het leek alsof het niet slechter kon dan in Rome en Anfield, maar deze avond was véél vernederender. Een historisch debacle.”

Mundo Deportivo
Mundo Deportivo Mundo Deportivo

Marca: “Beschamend”

“Beschamend. Het is tijd om na te denken. De spelers worden alsmaar ouder, er moet dringend iets veranderen. Dat kan op alle fronten zijn”, aldus Marca. “Dit is mogelijk het einde van een cyclus.”

Marca

Sport: “Historische vernedering”

“Een historische vernedering”, kopt Sport. “Bayern legde alle tekortkomingen van Barça bloot. Barcelona speelde zonder ziel, zonder waardigheid. Dit is de meest vernederende nederlaag in de recente geschiedenis van Barça. De toekomst van deze ploeg  moet heroverwogen worden.”

Sport

Koppen in Frankrijk, Duitsland en Italië

L’Equipe: “Een historische les”

L'Equipe
L'Equipe L'Equipe

BILD: “Overwinning van de eeuw”

BILD

La Gazzetta dello Sport: “Barça is een historische dwaas”

Gazzetta dello Sport

Lees ook:

Onze chef voetbal zag hoe het orkest van München van Barça een spotprent maakte: “Arme Leo, lonesome cowboy in een kern zonder evenwicht” (+)
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Sioncke

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Barça komt wel eens terug, maar je mag niet van Messi verwachten dat hij tot zijn vijfenzestigste de beste blijft en FC Barcelona naar de overwinning leidt. Het was trouwens tegen Bayern, dat zijn toch geen potstampers, nietwaar?

 • Yves Gysel

  Toch ook even vermelden dat Bayern zeer sterk gevoetbald heeft. Constant hoge druk zetten. Die waren fysiek meer dan in orde. Barcelona liep al vanaf het begin achter de feiten aan. Als Bayern zo blijft spelen, maken ze zeker een kans om de C Cup te winnen.

 • Louis Meeus

  De ploeg is Messi beu.

 • Marcel Willems

  Messi was een begenadigde speler die ons veel plezier aan voetbal gaf .Maar met zijn kunde wordt hij ook ouder en dus trager en minder op peil om een ganse wedstrijd op zo hoog tempo ts spelen..Kijkt ook neer op sommige van zijn ploegmaats.,maar dat is eigen aan topsporters

 • Elke De Vleeschouwer

  Messi heeft geprobeerd. Samen met den orenbijter. Helaas, Müller heeft in minuut drie doorgehad dat de centrale defensie lek als een zeef was. Je kan het moment van de ontdekking letterlijk op zijn gezicht aflezen en doorgeven aan zijn team. Müller is hier de held en visionair. Niet de beste dribbelaar maar een genie in vloeiend spel!