Ferreira-Carrasco en Monaco dompelen Arsenal onder in diepe rouw: 1-3

AFP
Dat Arsenal ook dit jaar de Champions League niet zal winnen, hoeft voor velen geen verrassing te heten. Dat het vanavond in de heenwedstrijd van de achtste finales van het kampioenenbal met 1-3 onderuit ging tegen een stug en uitgekookt Monaco - de ploeg waar Arsène Wenger nota bene van 1987 tot 1994 aan het roer stond - is dat eigenlijk des te meer. Kondogbia opende de score voor de rust, 'good old' Berbatov dompelde Emirates kort na de pauze onder in diepe rouw. Oxlade-Chamberlain leek de thuisploeg toch nog een sprankeltje hoop te geven, maar in het absolute slot bezegelde Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco het lot van de Engelsen. Want zoals we Cazorla, Giroud en andere Özils zagen presteren vandaag; zo zet je in deze fase geen 1-3 meer recht op verplaatsing...

Ricardo Carvalho, Andrea Raggi, Tiémoué Bakayoko, Lacina Traoré, aanvoerder Jérémy Toulalan,... Monaco-coach Leonardo Jardim moest het zonder deze basispionnen zien te stellen voor de heenwedstrijd tegen Arsenal, en tot overmaat van ramp werd ook Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco in extremis niet fit genoegd bevonden om te starten. Woelwater Nabil Dirar (ex-Club Brugge) startte wél en hij kreeg zowaar de kapiteinsband om de arm, maar in de eerste minuten van de wedstrijd leek het erop alsof hij samen met dit gehavend Monaco geen partij zou gaan worden voor een furieus gestart Arsenal. Welbeck en Cazorla deelden enkele plaagstoten uit, maar meer konden de Gunners ook weer niet bekokstoven in aanvallend opzicht, of het moest het stiftballetje van Alexis Sanchez (over) geweest zijn. Iets wat hen kort voor rusten dan ook zuur zou gaan opbreken. Moutinho speelde Kondogbia aan, en die haalde verwoestend uit. Via het lichaam van Mertesacker stond Ospina kansloos aan de grond genageld: 0-1, en dat was meteen ook de ruststand.

Kondogbia opende op slag van rusten de score met een afgeweken schot.
GETTY Kondogbia opende op slag van rusten de score met een afgeweken schot.
De statistieken van Oliver Giroud: zes doelpogingen, geen enkele op doel.
AP De statistieken van Oliver Giroud: zes doelpogingen, geen enkele op doel.

Goal Kondogbia - Arsenal 0-1 Monaco - 25-02-2015 par Video-Live
AP
AP

Dimitar Berbatov Goal - Arsenal 0-2 Monaco 25... par EarthSavi
AP
PHOTO_NEWS
AP

De laatste keer dat Arsenal een wedstrijd won in de Champions League na 0-1 te hebben achtergestaan was in 2011, tegen... FC Barcelona. Dan zou een achterstand rechtzetten tegen Monaco toch ook mogen lukken, niet? Wel, ondanks de goede bedoelingen begin tweede helft, stond de thuisploeg na zowat 55 minuten al 0-2 in het krijt. Het was Dimitar Berbatov (constant uitgefloten in de eerste helft) die z'n gram haalde en de dubbele bonus in zijn gekende stijl voorbij een kansloze Ospina schoot. Nee, hij had dus zoveel niet nodig dan zijn concullega aan de overzijde, Olivier Giroud. Toen die kort na de 0-2 een rebound van Alexis Sanchez maar voor het intikken had maar die in plaats daarvan de tweede ring inschoot, had Wenger genoeg gezien. Giroud out, Walcott in. Monaco de nul te gaan houden, tot Oxlade-Chamberlain fraai raak schoot in het slot van de wedstrijd. Het laatste woord was echter voor Ferreira-Carrasco, die een moegestreden Dirar kwam vervangen: 'YFC' rondde een knappe inspanning af met een gekruist schot: 1-3, en boeken dicht voor Arsenal.


Goal Oxlade-Chamberlain - Arsenal 1-2 Mónaco... par BitVideo
AFP
GETTY
EPA
AFP

Technische fiche van de woensdag gespeelde heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tussen Arsenal en AS Monaco. In Londen (Emirates Stadium):

Arsenal (Eng) - AS Monaco (Fra) 1-3 (rust: 0-1)

Toeschouwers: 60.000

Scheidsrechter: Deniz Aytekin (Dui)

Doelpunten:

Arsenal: Oxlade-Chamberlain (90.+1)

AS Monaco: Kondogbia (38.), Berbatov (53.), Ferreira-Carrasco (90.+4)


Gele kaarten:

Arsenal: Coquelin (42.), Bellerin (74.), Özil (87.)

AS Monaco: Elderson (45.), Moutinho (90.+2)


Opstellingen:

Arsenal: Ospina, Gibbs, Mertesacker (cap), Koscielny, Bellerín, Özil, Santi Cazorla (81. Rosicky), Coquelin (68. Oxlade-Chamberlain), Giroud (60. Walcott), Alexis Sánchez, Welbeck

Coach: Arsène Wenger (Fra)

AS Monaco: Subasic, Touré, Wallace, Abdennour, Echiéjilé, Fabinho, Moutinho, Kondogbia, Dirar (cap) (82. Kurzawa), Berbatov (75. Ferreira-Carrasco), Martial (84. Silva)

Coach: Leonardo Jardim (Por)

GETTY
AP
PHOTO_NEWS
AP
GETTY
GETTY