Felice Mazzu: "Willen genieten tegen beste ploeg van de wereld"

BELGA
"We spelen dinsdag misschien wel tegen de beste ploeg van de wereld. Het is een moment waar we van moeten genieten", vertelde Genk-trainer Felice Mazzu maandag op de vooravond van de Champions League-wedstrijd op verplaatsing bij Liverpool. "En met genieten bedoel ik niet als toerist een fotootje nemen of zo. We kunnen er alleen van genieten als we op het veld alles geven en zo goed mogelijk spelen."

Mazzu nam zijn volledige selectie, 25 man sterk, mee naar Liverpool. "Omdat dit een uniek moment is voor de club en de spelers. Velen zullen wellicht slechts één keer in hun leven op Anfield kunnen aantreden. Ik wou dit niemand ontzeggen." En dus is ook verdediger Jere Uronen erbij, al zal die door een enkelblessure niet in actie kunnen komen. De enigen die ontbreken zijn de langdurig geblesseerde doelman Danny Vukovic, die in Australië revalideert, en verdediger Shawn Adewoye, die met het beloftenelftal de UEFA Youth League speelt.

Twee weken terug ging Genk op eigen terrein met 1-4 onderuit tegen Liverpool. Een nieuwe nederlaag zou meteen de mathematische uitschakeling betekenen. Ook in de eigen competitie gaat het Genk niet voor de wind. Na de 2-0 nederlaag van zaterdag in Eupen, is de landskampioen naar de achtste plaats gezakt. "Ik besef dat de resultaten en het spel niet goed zijn", zegt Mazzu. "Maar ik blij werken zoals de voorbije weken en maanden. Ik blijf rustig en voel geen druk. Ik probeer mezelf en mijn spelers te verbeteren. We blijven keihard werken. Ik ben er zeker van dat mijn spelers dinsdag de juiste mentaliteit zullen tonen en hoop dat hun trainer dat ook doet (lacht)."

Action Images via Reuters7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Geweldig die trainer, hij heeft groot gelijk. Natuurlijk speelt hij om te winnen omdat wonderen de wereld niet uit zijn . Met heel veel geluk is alles mogelijk. De trainer haalt hiermee wel de grote druk van de spelers weg, zodat zij niet verkrampt gaan voetballen. Gewoon genieten en voetballen, Genk heeft niks te verliezen in Liverpool.

 • Louis Meeus

  Genieten? Ge moet proberen te winnen! Het is geen vette in Genk dit jaar.

 • guy vanhuysse

  Hoe streng de wereld kan zijn, maar de coach is reeds vertrokken ....

 • René Schoeters

  In voetbal kan alles, maar om nú naar daar te gaan om te genieten, ik weet niet hé!

 • Rudy Jacobs

  als LFC fan hoop ik natuurlijk op veel doelpunten,onze frontlijn is een van de snelste ooit niet de beste volgens mij dat is en was wegelegd voor supersterren als suarez en torres en gerard,en niet te vergeten ian rush en nog vele andere,dubbele cijfer zou te veel zijn voor een moedig Genk