Europese campagne Genk zit er al op: Limburgers ook op eigen veld stevig onderuit tegen Salzburg

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
4
Red Bull Salzburg SAL
SAL
Red Bull Salzburg
Het Europees avontuur van Racing Genk is al voorbij. De landskampioen verloor ook op eigen veld met 1-4 tegen RB Salzburg en ook Europa League-voetbal na nieuwjaar is zo geen optie meer. Zuur.

Zoals aangekondigd versterkte Hannes Wolf zijn middenveld met centrale verdediger Carlos Cuesta. Een vroege goal zoals in de heenmatch, toen Haaland na 1'41'’ raak trof, kwam er niet. Maar makkelijk had Genk het niet. Salzburg zette de thuisploeg snel onder druk en kon dreigen via Hwang en - vooral - Daka.

Genk antwoordde via Paintsil, maar de snelle winger miste. 0-0 leek zo de ruststand te worden, maar nadat Genk-doelman Coucke de bal knullig loste kon Daka toch nog scoren. Twee minuten later verkocht Minamino de Genkenaars nog een tweede opdoffer. De Japanner zit in zijn laatste vijf CL-matchen aan twee assists en drie goals.

 De 0-1: Coucke gaat aan het klungelen bij een trap van Szoboszlai, Daka maakt genadeloos af.
AP De 0-1: Coucke gaat aan het klungelen bij een trap van Szoboszlai, Daka maakt genadeloos af.

Genk begon met goeie moed aan de tweede helft, maar had pech. Samatta timede verkeerd op een voorzet van Paintsil, Dewaest buffelde de bal op de paal en - alweer- Samatta schoot (vanuit buitenspel) net over. Géén hernieuwde hoop voor het thuispubliek dus en twintig minuten voor affluiten deed Hwang de boeken helemaal dicht nadat Lucumi te laat uitstapte.

De Colombiaan liet zich niet veel later in de luren leggen door de ingevallen Haaland, maar de goal van het Noorse toptalent werd afgekeurd voor een voorafgaande overtreding. Lucumi ontsnapte en dat gold wat later niet voor Salzburg-doelman Coronel: de keeper loste een schot van Bongonda. Onuachu kon niet scoren, maar Samatta deed dat in de rebound wel. En uiteraard pikte ook Haaland nog zijn achtste (!) Champions League-doelpunt van dit seizoen mee. De Noor legde zo de 1-4-eindstand vast.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
EPA
AP
REUTERS19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo wouters

  Spijtig voor Berge, staat alleen in de woestijn te prediken. Idem voor Ito, deze jongen ging zelfs mee helpen verdedigen. Eéntijds voetbal is voor bepaalde Genkse spelers niet haalbaar. Heel veel balverlies omwille van het sterke verdedigingswerk van Salzburg. Onmiddellijk werd een Genk speler bij balbezit door twee tot drie spelers opgevangen en ingesloten. Daar hebben die jongens veel loopvermogen voor nodig.

 • eric debanne

  Gewoonweg weggespeeld helaas ... Op alle niveau's kwamen ze te kort ! Ze gaan beter moeten spelen indien ze de play-offs1 willen halen ...!

 • eric debanne

  Die nieuwe Duitse coach zal ook niet voor mirakels kunnen zorgen ! Genk is geen topper meer in de Belgische kompetitie Teveel goeie spelers weg en met niets vervangen zo simpel is het ! De enige schuld : het bestuur !

 • victor vandesande

  Meer dan een maat te klein om boj de grote jongens mee te doen . Overklast op alle terreinen . Datnoemt zich dan topclub... nog veel bokes eten ...

 • Roger Deprez

  Als Wolf zoveel tijd krijgt als Mazzu dan kan er pas iets gezegd worden over de kwaliteit van de trainer en dat het niets zou worden in de C-L wist zelf een ezel. De aankoop politiek van Racing is niet de manier om C-L te spelen en zeker niet om daar te presteren maar daarvoor moet men bij De Condé zijn en niet bij de trainer.