Engeland boven: voor het eerst vijf Engelse clubs in 1/8ste finales Champions League

Het Liverpool van Jürgen Klopp schaarde zich als laatste bij het rijtje Engelse clubs in de achtste finales.
Photo News Het Liverpool van Jürgen Klopp schaarde zich als laatste bij het rijtje Engelse clubs in de achtste finales.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Champions League hebben vijf clubs uit Engeland zich geplaatst voor de achtste finales. Manchester City, Chelsea, Manchester United, Tottenham en Liverpool slaagden er allemaal in om te overwinteren op het kampioenenbal. De 'Reds' voegden zich als vijfde Engelse club bij het lijstje met een klinkende 7-0-overwinning tegen Spartak Moskou. De loting voor de achtste finales is op maandag 11 december in het Zwitserse Nyon. De achtste finales worden op 13 en 14 februari, en op 20 en 21 februari afgewerkt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mark Marken

    Overleven groepsfase is toch wel het minste dat je van die clubs mag verwachten. Laten we maar eens afwachten hoeveel er straks in de halve finale staan. Dat zullen er geen twee zijn.

  • Christiaan Goethals

    En vorig seizoen werd hier volop geschreven dat de PL een niets betekende competitie was. Dus........die specialisten op het forum hebben het duidelijk terug eens mis.