EIN-DE-LIJK! Kums bezorgt Gent eerste en óververdiende zege tegen Valencia

BELGA
EINDELIJK! Eindelijk heeft AA Gent die eerste Champions League-zege beet. Na een eerste helft waarin de Buffalo's tegen Valencia alweer schitterend voetbalden stond het nog 0-0, maar kort na rust schoot aanvoerder Sven Kums een 100% strafschop toch voorbij Domenech. Ook de 0-2 zege van Zenit in Lyon speelt in de kaart van de Buffalo's, want Zenit telt nu 12 punten, Valencia 6, Gent 4 en Lyon 1. Onze landskampioen op weg naar Europese overwintering!

De vraag van één miljoen luidde vooraf natuurlijk: speelt Laurent Depoitre? Wel: ja, Laurent Depoitre speelde en wéér was hij een constante gesel voor al wat voor deze wedstrijd uit Valencia kwam overgevlogen. Het eerste kansje in de eerste helft was ook voor de aanvalsleider, maar hij besloot te zwak. Wel was het zo dat hij er een heuse stormloop mee ontketende: de héérlijke volley van Kums, de kopslag van Dejaegere, een andere lel van Kums en natuurlijk de buffelstoot van Milicevic: telkens liep er wel iets mis. Vooral bij die laatste leek het alsof de duivel ermee gemoeid was, want via de kruising en de rug van Valencia-goalie Domenech kwam Depoitre net te laat om te scoren.

En de bezoekers? Éénmaal moest Nielsen broodnodig in de tackle om een achterstand te voorkomen, maar samengevat: er stond werkelijk maar één ploeg op het veld in die eerste helft. Gelukkig geschiedde gerechtigheid vlak na de pauze: Saïef dwong een strafschop af en Kums schoot die via de hand van Domenech in het dak van het doel. Wie dacht dat er nadien een offensief van Valencia ging komen, was eraan voor de moeite. Akkoord, Sels moest hier en daar wel even tussenkomen, maar écht heet voor de Gentse kooi werd het pas eventjes helemaal aan het eind. Soit, het bleef 1-0 en al het lof werd nu wél eens omgezet in een driepunter!

Het verslag van onze man in een bom- en sfeervolle Ghelamco Arena leest u exclusief op HLN SPORT PLUS, deze maand GRATIS!

Wij schotelen u hieronder de reacties voor van kapitein en grote held Sven Kums én die andere uitblinker Laurent Depoitre!

Photo News
BELGA
REUTERS
BELGA

Matchwinnaar Sven Kums:

"Bij die penalty heb ik aan niet veel gedacht, ik moest hem gewoon binnen trappen. We speelden een goeie match en verdienden het gewoon om te winnen. Dat de eerst goal lang uitbleef, was wel een minpuntje. We hadden genoeg kansen, maar scoorden niet. Tijdens de rust hebben we gezegd dat we gewoon op ons elan moesten doorgaan en dat er nog wel kansen zouden komen. En dat was ook het geval. De tweede plaats? We gaan altijd voor het hoogst haalbare. We wisten dat een punt vandaag een goeie zaak zou zijn. We pakken er nu drie en zo ligt de groep nog vrij open. De tussenstand in de andere match hebben we niet gevolgd, we waren volledig gefocust op onze match. Ik heb net gehoord dat Lyon verliest, dat is prima voor ons."

Laurent Depoitre: "Fysiek ging het goed vanavond, ik ondervond geen probleem aan mijn enkel. Het 90 minuten volhouden, lukte ook. Voor de match had ik wel wat schrik voor mijn voet, maar ik ben zeer content. We hadden al drie goede matchen gespeeld, maar hadden maar één puntje. We waren er dan ook op gebrand om vanavond te winnen en dat tegen een grote ploeg. Dit AA Gent was echter beter dan Valencia."

AFP
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.