Een doelpuntenmachine zonder weerga: Liverpool met deze recordstatistieken naar finale

Photo News
Liverpool mag zich opmaken voor de tocht naar Kiev. De Engelsen staan voor de achtste keer in de clubgeschiedenis in de finale van de Champions League/Europacup 1 en doen dat bovendien met ongeziene cijfers. Een overzicht. 

Het is AS Roma ondanks een 4-2-overwinningniet gelukt om Liverpool uit de Champions League-finale te houden. De Romeinen slikten de eerste tegendoelpunten in eigen huis en konden zo een 5-2-achterstand uit de heenwedstrijd niet meer uitwissen. Mané en Wijnaldum deden de boeken al dicht in de eerste helft en tekenden daarmee voor enkele mooie statistieken.

46 goals in één campagne

Zo is Liverpool het eerste team dat er in slaagt om 46 goals in één Champions League-campagne te scoren. De mannen van coach Jürgen Klopp scoorden in de laatste voorronde zes keer tegen Hoffenheim (1-2 en 4-2-winst) en wisten in de groepsfase ook al 23 keer de weg naar doel te vinden. Een ongelooflijk aantal, vooral met dank aan het aanvalstrio Salah-Firmino-Mané. 

Dodelijkste aanval

Met 31 goals tekenen de drie goudhaantjes voor het dodelijkste aanvalstrio in de geschiedenis van het kampioenenbal. Nooit eerder droegen drie spelers uit hetzelfde team in één campagne bij tot tien of meer doelpunten. Bovendien staan Firmino (11) en Salah (11) doelpuntgewijs sowieso al in de dubbele cijfers. Firmino is bovendien de eerste dit decennium die in één campagne 8 goals én 8 assists liet optekenen. 

Gouden trio

Dat de Braziliaan het duidelijk kan vinden met zijn maatjes voorin is overigens een understatement. Firmino en Salah zijn het dodelijkste duo uit de Champions League anno 2018. Hun combinaties leveren voorlopig 6 goals op. Bovendien kwamen Salah, Firmino en Mané dit seizoen in acht wedstrijden dit seizoen alledrie tot scoren.

Ongeslagen

Goals, goals, goals dus. Liverpool is het eerste team dat in 4 verschillende Champions League-duels vijf keer weet te scoren. 'The Reds' deden dat tegen Maribor, Spartak Moskou, Porto en AS Roma. Bijna mocht Jürgen Klopp zich in aantocht naar de finale op de borst kloppen met een ongeslagen status. Liverpool was tot de twee goals van Radja Nainggolan het enige team in deze jaargang van de Champions League dat nog niet had verloren. 

AFP
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • yves power

  Liverpool verdient naar de finale

 • Urdi De vos

  Heb niet veel gezien van de doelpuntenmachine, en Roma is bestolen door de scheidsrechter schande want Liverpool verdiende het niet

 • Dirk Tuymans

  Den arbiter ga in de finale er een stokje voorsteken. Real mag winnen. Das duidelijk.

 • Jamal Bel

  Coutinho ga niet blij zijn.