Eén buis en de invallers als uitblinkers: dit zijn onze punten na bewogen avond Club Brugge

EPA

Simon Mignolet - 7

Een baken van rust aan de bal, goeie redding op de poging van Shepeliev na de rust. Kansloos bij de tegendoelpunten.

Clinton Mata - 4

Speelde een dramatische match met een tegengoal en een dikke kans voor Verbic in de eerste helft als gevolg. Klungelde na de rust lustig verder.

Brandon Mechele - 5

Kreeg de voorkeur op Mitrovic. Stond als vanouds degelijk te verdedigen, maar kopte in de slotfase de 3-2 uiterst knullig voorbij Mignolet.

Clinton Mata.
EPA Clinton Mata.

Simon Deli - 7

Verloste Club uit zijn lijden met een prachtige kopbal in de benedenhoek op slag van rust. Werd bij vlagen getest door Rodrigues, maar speelde zijn wedstrijd.

Eduard Sobol - 5

Raakte uiteindelijk fit. Begon erg matig, herpakte zich nadien gedeeltelijk. Liet Shepeliev te gemakkelijk de 2-1 intikken na de rust.

Mats Rits - 5

Verloor Buyalski volledig uit het oog bij de eerste tegengoal. Deed het aan de bal behoorlijk, maar positioneel en verdedigend een pak minder.

Simon Deli.
AP Simon Deli.

Ruud Vormer - 7

Allesbehalve groots in de eerste helft, maar wel belangrijk met zijn assist op Deli. Bezorgde Club de kwalificatie in de slotfase.

Hans Vanaken - 6

Degelijk als spelmaker, weliswaar zonder op te vallen. Had bij een hoekschop een penalty verdiend toen hij werd neergetrokken.

Percy Tau - 6

Begon net als in de heenmatch slecht, groeide een beetje in de match. Werd in het eerste halfuur platgewalst door Mykolenko. Kreeg onterecht rood.

Percy Tau kreeg rood.
Photo News Percy Tau kreeg rood.

David Okereke - 5

Onzichtbaar in de eerste helft, al had dat veel met de aanvoer te maken. Deed nadien zijn stinkende best, maar speelde geen rol van betekenis.

Dennis - 5

Zijn eerste helft was een opeenstapeling van mislukte acties. Voorlopig niet zijn seizoen, ondanks veel goeie wil. Werd kort na rust vervangen door Diatta.

DE INVALLERS

Diatta - 7

Passeerde als invaller meteen twee keer zijn tegenstander. Smeerde Burda bij zijn derde goeie actie rood aan. Heeft zijn basisplaats verdiend.

Lois Openda - 7

Kreeg weinig speelminuten, maar zorgde met een assist en een doelpunt tot twee keer toe voor de bevrijding.

Lois Openda
BELGA Lois Openda15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Natacha Verpoort

  Voor er sommigen hier commentaar geven zouden ze beter eens informeren en dan zullen ze weten dat er verschillende zieken waren bij Club Brugge waaronder zelfs de trainer! En stop eens met schieten naar alles wat Club Brugge is!

 • didier de coster

  proficiat aan de boeren , niet het beste club maar ook een mafiaref ; echte aagentfan

 • bartholomeus jaspers

  Hoe telt niet, we gaan verder en dat is wat telt. Ik denk dat het zeer lang geleden is dat een Belgische ploeg iedere keer weer een achterstand ophaalt. Wat een veerkracht en mentaliteit : gewoon top !Ik zou andere ploegen willen zien tegen dit Kiev : dit is een zeer goede ploeg. Dit allemaal is goed voor het Belgisch voetbal en hopelijk straks 2 ploegen in CL.

 • Bernd Vaes

  Bewogen avond? Niets van gezien. men kan hooguit spreken van de bewogen 7 minuten na de reguliere 90.

 • Collewaert Theo

  Welke onnozelaar heeft deze punten toegekend ? Vormer een 7 terwijl wij hem, behalve bij het doelpunt, niet hebben gezien. En Vanhoegaerden, u hebt misschen wel gelijk maar dit is toch nog veel beter dan geen Europees voetbal spelen , verliezen tegen Oostende en tweemaal gelijk spelen en in totaal 1 doelpunt maken. Geef mij dan maar Club zonder Europees niveau.