Duitse pers duidt doelman Ulreich aan als schuldige voor uitschakeling Bayern: "De meest depressieve man in Madrid"

Getty Images
Na een terugwedstrijd in de halve finale van de Champions League om van te smullen, kwam Sven Ulreich als de grote schlemiel van de avond uit de bus. De doelman van Bayern München schatte een terugspeelbal volledig verkeerd in zodat Karim Benzema er makkelijk 2-1 van kon maken. Real Madrid kon zo een ticket boeken voor de derde finale op rij. De Duitse pers duidt dan ook één man aan, verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Duitse 'Rekordmeister'. "De meest bittere blunder van zijn carrière."
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ulreich slaat mea culpa: "Het spijt me"

Sven Ulreich zal ongetwijfeld geen al te goede nachtrust achter de rug hebben. Toch raapte de doelman al zijn moed bij elkaar en pende hij op Instagram een boodschap neer voor de voetbalwereld. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben na het verlaten van de Champions League. We wilden echt afronden in de finale en we hebben ons best gedaan, maar dan gebeurde die onnodige fout. Ik kan het niet uitleggen. Het spijt me... voor mijn team en voor de fans." Zijn ploegmakker Javi Martinez stak de doelman vrijwel meteen een hart onder de riem. "Je hebt ons vel al meerdere keren gered, Ulle!" Ook James Rodriguez stond zijn ploegmaat bij. "Hoofd omhoog. We zijn een team." Net als Jerome Boateng. "We winnen samen en we verliezen samen."

Oliver Kahn: "Een totale black-out. Daar is geen verklaring voor"

"Ulreich moet de bal gewoon wegknallen", schrijven ze bij Bild. "Maar denkt blijkbaar een seconde dat hij de bal met de hand mag opnemen waarna hij uiteindelijk wegtrekt." Het voormalige sluitstuk van Bayern München en icoon van de 'Rekordmeister' denkt er zo het zijne van. "Hij speelt met twee gedachten in zijn hoofd en dan volgt een totale black-out", vertelt de Duitser. "Waarom dat gebeurde, daar is geen verklaring voor. Hij moet het nu op een of andere manier verwerken, want dit zal tijd kosten. Hij wil morgen (vandaag red.) niet wakker worden." 

Oliver Kahn was jarenlang een betrouwbaar sluitstuk bij Bayern München.
REUTERS Oliver Kahn was jarenlang een betrouwbaar sluitstuk bij Bayern München.

Die Welt: "Alsof hij de meest eenzame man op aarde was"

"Sven Ulreich was de tragische figuur in de halve finale van Bayern tegen Real Madrid. Een paar minuten lang zat hij eenzaam op het gras na het laatste fluitsignaal."

"De foto sprak voor zich. Na het laatste fluitsignaal zeeg Ulreich neer op het gras van het Bernabéu. Een aantal minuten bleef hij onbeweeglijk, alsof hij de meest eenzame man op aarde was. Hij wist dat hij met zijn huiveringwekkende fout, twintig seconden na de rust, een significant aandeel had in de uitschakeling van Bayern in de halve finale van de Champions League."

Getty Images

Die Süddeutsche Zeitung: "De meest depressieve man in Madrid"

"Zijn voorzitter Karl-Heinz Rummenige eiste een heroïsche strijd in Madrid, maar toen de Bayern-baas die krijgshaftige woorden voor het vertrek uitsprak, kon hij niet raden wat er met zijn doelman zou gebeuren. Enkele seconden na de rust merkte de doelman te laat dat hij de terugspeelbal van Tolisso niet met zijn handen mocht opnemen. Ongecontroleerd rolde de bal voorbij zodat Benzema maar binnen te tikken had. Een black-out, een beginnersfout in de halve finale van de Champions League. Het maakte niet veel meer uit dat hij het daarna goed deed en na zijn fout zijn zenuwen in bedwang hield. Hij kwam nog goed uit op een diepe bal voor zijn strafschopgebied. Dat tegendoelpunt was de dood voor de finalehoop van Bayern München en Sven Ulreich was de meest depressieve man in Madrid."

Focus: "De meest bittere blunder van zijn carrière"

"De grote voetbalavond werd een nachtmerrie voor Sven Ulreich. In het Estadio Santiago Bernabéu, daar waar Manuel Neuer meer dan een jaar geleden zijn voet brak, had de 29-jarige doelman een serieuze black-out na een slordige terugspeelbal van Corentin Tolisso. De meest bittere blunder van zijn carrière. Ulreich werd een tragische held in Madrid." 

Der Spiegel: "Bal rolt slapstick-gewijs binnen"

"Seconden na de rust speelde Corentin Tolisso een bal achteruit die zijn doelman Sven Ulreich in de problemen bracht. Eerst wilde hij de bal opnemen voor de naderende Karim Benzema, maar keerde dan op zijn stappen terug voor een dreigende trap. Dan was het al te laat om de bal met de voet te beroeren en zo rolde het leer slapstick-gewijs ongelukkig voorbij. Benzema zei bedankt en maakte na 22 seconden in de tweede helft de 2-1."

RV

Marca: "Onvergeeflijk in een halve finale"

Ook in de Spaanse pers kwam het mistasten van Ulreich aan bod. "Ulreich begaat de blunder van de Champions League en geeft Benzema zijn tweede treffer van de avond cadeau. Zijn blunder, onvergeeflijk in een halve finale van een Champions League, maakte het Benzema mogelijk om de bal in het lege doel te duwen." 

AS: "Misschien wel de grootste fout in de geschiedenis van de Champions League"

Ook bij die andere Spaanse sportkrant klinkt het hard. "Dit is misschien wel de grootste fout in de geschiedenis van de Champions League. Het is overweldigend. Tolisso gaf Ulreich een opdracht en die probeerde de bal met de handen te vangen. De rest is geschiedenis in de Champions League."

EPA
RV
RV20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Verbeeck

  Heel spijtig, Bayern was over de 2 wedstrijden zeker de sterkste ploeg. Maar 2 onbegrijpelijke individuele flaters zijn teveel van het goede op dit niveau. En ja, duidelijke penalty niet gefloten, het lot zat de Bayern echt niet mee. Courtois voor Bayern!

 • Christiaan Goethals

  Ronaldo zijn technische beperking is al lang bewezen, gisteren is dat nog eens duidelijk geworden. Als hij niet kan "lopen en schieten" is hij een hele gewone.

 • Hugo Van der speeten

  Volgens sommige mensen is ronaldo de grootste speler maar in twee matchen heeft hij amper een bal geraakt . De eerste goal van RM is ook een serieuze blunder van een verdediger , je moet de bal niet in het oog houden maar de aanvaller , doen ze allemaal veel te weinig.

 • Georges Vande Velde

  Dat is dan een “doelman” bij het grote Bayern. Onze Horvatt heeft voor veel minder zijn carriere zien kelderen door pers en publiek.

 • Karel Van Beeck

  De grootste blunder werd door de ref gemaakt. Tienduizenden zagen de handbeweging van de Madrileense speler maar de ref niet.