Duitse kranten niet mals voor Bayern: "Tempo van de verdedigers deed denken aan een vakantiewandeling"

AFP
De Duitse kranten waren bepaald niet onder de indruk van Bayern München gisteravond. Ajax hield Der Rekordmeister op een 1-1 gelijkspel in de eigen Allianz Arena en dat was volgens de Duitse pers vooral te danken aan de vele slordigheden van Bayern. En dan met name die van verdediger Mats Hummels en Jérôme Boateng.

'Kovac heeft de winstloze triple' kopt Bild, waar ook in een subtiel kopje 'mini-crisis' te lezen valt. Bayern München heeft nu inclusief de wedstrijd tegen Ajax drie wedstrijden niet gewonnen. Eerst werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Augsburg, waarna Hertha BSC in eigen huis met 2-0 won van de ploeg van coach Niko Kovac.

De Süddeutsche Zeitung, de krant uit München, vond dat Bayern na de 1-0 zich teveel instelde op een ontspannen avondje: "De Ajax-aanvallers lokten de Bayern-verdedigers, wiens spel deed denken aan een ontspannen vakantiewandeling, steeds vaker in de fout. Zij waren overal en de verdediging van Bayern nergens. Vooral de het centrale duo Boateng en Hummels toonde zich heel vaak onnauwkeurig", concludeert de krant. 

"Onbegrijpelijk", voegt
Bild daar aan toe. "Bayern nam gas terug en de ploeg van Erik ten Hag nam die uitnodiging dankbaar aan." 

Tot slot wijzen de Duitse kranten op het historische karakter van de 1-1 tussen Ajax en Bayern München. "De laatste vier seizoenen won Bayern München alle thuisduels in de groepsfase van de Champions League."

Ziyech verovert de bal, Alaba kijkt toe.
Peter Kneffel/dpa Ziyech verovert de bal, Alaba kijkt toe.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Ajax verdiende de 3 punten heel zeker ... Jammer voor hen maar een gelijkspel maar toch een sterke prestatie !