Druk gedeelde grafiek bewijst dat Messi ook dit seizoen weer op eenzame hoogte staat

Photo News
Ontbindt Lionel Messi (31) vanavond zijn duivels op Old Trafford? Afgaand op de bloedvorm waarin hij verkeert - 8 goals in zijn laatste 5 duels in La Liga - kunnen ze bij Manchester maar best een dubbele gordel optrekken. Maar hij doet meer dan alleen maar scoren. 

Qua grote kansen creëren torent Messi ver boven alle grote vedetten uit de vijf grote competities uit. Dat toont een statistiek van Opta glashelder aan. Al 33 keer bood Messi een ploegmaat een doelrijpe mogelijkheid aan, meer dan het dubbele van Eden Hazard (15) en meer dan zes keer zoveel dan Aguëro (5). Tel er zijn 33 goals bij en Messi bevindt zich alweer op een wolk ver boven alle andere sterspelers in Europa. Zijn 15de seizoen in Spanje zou wel eens opnieuw eentje met wat records kunnen zijn. De 50 goals uit 2012 kan hij wellicht niet meer evenaren. Daarvoor zou hij nog 17 keer moeten scoren in de resterende 7 wedstrijden. Het hoogst aantal assists dat hij gaf, kan hij wel nog verbeteren. Hij is nog 4 stuks verwijderd van de 18 die hij in 2011 en 2015 haalde.

De gegevens, grafisch voorgesteld.
Twitter. De gegevens, grafisch voorgesteld.

Goals en gecreëerde kansen 

Messi: 33 goals + 33 kansen 

Mbappé: 27 goals + 4 kansen 

Lewandowski: 21 goals + 12 kansen 

Salah: 18 goals + 14 kansen 

Suarez : 20 goals + 12 kansen

Hazard: 16 goals + 15 kansen

Sterling: 15 goals + 12 kansen

Ronaldo: 19 goals + 8 kansen

Neymar: 13 goals + 13 kansen

Reus: 15 goals + 9 kansen

Benzema: 17 goals + 7 kansen

Kane: 17 goals + 7 kansen

Aubameyang: 17 goals + 7 kansen

Agüero: 19 goals + 5 kansen

Mané: 17 goals + 5 kansen

Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Messi en C.Ronaldo zijn van buitencategorie, die presteren al 13 jaar op het allerhoogste niveau. Geen enkele andere voetballer in de history hebben zoveel records verbroken dan deze 2 spelers. De een is fan van Messi de ander weer C.Ronaldo. Als voetballiefhebber kan ik geen keuze maken, ik vind ze beiden fantastisch. Geen andere speler die maar in de buurt komt die ook 13 jaar achter elkaar presteert. Dan pas komen spelers als Hazard, Mbappe etc.etc...op verre afstand aan de beurt.

 • lydia dhooghe

  Messi op eenzame hoogte, samen met ene Eden ........

 • willy francq

  Ondanks alle bewijzen menen sommige mensen dat ofwel een Portugees, dan wel een andere voetballer, beter is. Een beetje zoals denken dat ze een omelet kunnen bakken zonder de eierschaal te breken.

 • EDWIN DEBAENE

  Is toch maar vijfde beste speler volgens de kenners (2018) had hij het smoel van ene Portugees dan was die kleine al 12 jaar na een nummer one,een godsgeschenk voor het voetbal

 • EDWIN DEBAENE

  Daarom is hij ook maar vijfde beste speler volgens de kenners