Droomaffiche onthoofd: Real Madrid trekt quasi zeker zonder Hazard en met B-elftal naar Club

AP
De ‘oef’ in Madrid had het geluid van de oerknal. Thomas Meunier schopte Eden Hazard ‘maar’ een kneuzing in de enkelband van zijn rechtervoet. De verplaatsing naar Brugge laat Hazard wel zo goed als zeker aan zich voorbijgaan.

Het scanonderzoek in het ziekenhuis in Madrid nam gistermorgen behoorlijk wat tijd in beslag omdat de zwelling in de enkel van Hazard nog niet helemaal verdwenen is. Het is nog altijd mogelijk dat zich tóch een kleine verrekking voordeed, maar het ergste scenario - een breuk of een (gedeeltelijke) scheur in de ligamenten - kan alvast uitgesloten worden. Daarmee is ook een langdurige afwezigheid in principe vermeden. Artsen geraadpleegd door de Spaanse kranten spreken van een rustperiode van tien dagen, maar het is waarschijnlijker dat de medische staf én trainer Zidane geen risico zullen willen nemen en Hazard eerder geleidelijk aan weer in de basis zullen brengen. Hazard mist al zeker de competitiewedstrijden tegen Alaves (dit weekend) en Espanyol (volgend weekend), maar zo goed als zeker kunnen we hem ook schrappen van de lijst voor de laatste Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge. Die staat gepland op 11 december, over twee weekjes al. De partij is sportief nutteloos voor Real Madrid.

Klaar voor Clásico

Aannemelijker is dat Hazard vier dagen later in de selectie zit voor de topper op Valencia, om met speelminuten in de benen nog eens drie dagen later naar Camp Nou te trekken. Een ideale voorbereiding op de Clásico is het natuurlijk niet. Op de beste Hazard zal het weer vermoedelijk wachten zijn tot na Nieuwjaar. Met dank aan Thomas Meunier. De PSG-verdediger trapte Hazard aan halfweg in de tweede helft.

Photo News

B-elftal Real in Jan Breydel?

De vermoedelijke afwezigheid van Hazard in Brugge zou een attractie minder zijn voor de voetballiefhebbers, maar opent deuren voor Club om nog de nodige punten te sprokkelen om zich te verzekeren van Europa League-voetbal. Want u moet uw schoonmoeder niet willen inzetten op puntengewin van PSG tegen Galatasaray. Dat soort absolute topclubs, verzekerd van kwalificatie, willen op zo’n slotdag wel eens gekke dingen doen met hun B-elftal. Neem nu Real Madrid. In de coulissen van de club wordt gesuggereerd dat Zizou, met in het vooruitzicht de confrontaties tegen Valencia en Barcelona, naast Hazard wel meerdere basispionnen zal sparen tegen Club. Zo zijn er enkele belangrijke spelers met een gele kaart achter hun naam. Een tweede geel karton tegen Club zou een hypotheek leggen op het verdere verloop van de Champions League - herinner u hoe Sergio Ramos vorig seizoen de return in de achtste finale tegen Ajax miste met drie gele kaarten. Het gaat dit keer om Carvajal, Varane, Marcelo, Valverde en Kroos. Ook tweede doelman Areola zal opnieuw een kans krijgen van Zidane. En de Servische aankoop Jovic mag ongetwijfeld nog eens starten in de plaats van Benzema, die zijn rust wel verdient.

Een beetje meedenken met Zidane levert - zonder nieuwe blessures - volgende mogelijke basiself op tegen Club Brugge: Areola; Odriozola, Militao, Nacho, Mendy; Casemiro (of toch Valverde), Modric, Isco; Rodrygo, Jovic en Bale.

Alphonse Areola.
BELGA Alphonse Areola.

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  RM schat Brugge inderdaad juist in...

 • jammy cappon

  @briglia : zelfs de jeugdploeg van Madrid is te sterk voor jouw ploeg die enkel mag hopen nog ooit eens CL te spelen.

 • eric debanne

  Jammer voor de supporters natuurlijk Voor een keer dat je tegen zo'n grote ploeg mag spelen komen zij met B-elftal Dit zou niet mogen maar begrijpt hen wel tuurlijk !

 • Wouter Van de Walle

  Logisch dat ze Hazard gaan sparen in een match die voor hen totaal geen nut meer heeft

 • danny buyse

  @D. Briglia, Club heeft al in Madrid een puntje gehaald en dat tegen hun A ploeg. Je bedoelde misschien eens de 3 punten.