Dries Mertens met verstuiking schouder vroegtijdig naar de kant in draw tussen Napoli en PSG

Dries Mertens schouderblessure na Napoli-PSG... screenshot Twitter
RV Dries Mertens schouderblessure na Napoli-PSG... screenshot Twitter
Napoli
NAP
Napoli NAP
1
1
Paris Saint-Germain PSG
PSG
Paris Saint-Germain
Geen winnaar in het duel tussen Napoli en Paris Saint-Germain. Vlak voor rust brak Bernat met z’n eerste treffer voor PSG de ban, maar in de tweede helft deelden de Napolitanen de lakens uit. Insigne zorgde vanop de stip voor de oververdiende gelijkmaker: 1-1. Dries Mertens viel vlak voor tijd out, de eerste signalen wijzen op een gelukkig niet al te ernstige schouderblessure. De dokter van Napoli bevestigt dat het louter om een verstuiking gaat. 

Eerst het belangrijkste: minder goed nieuws vanuit het kamp Mertens. De Rode Duivel moest tien minuten voor tijd naar de kant met op het eerste gezicht een schouderblessure. Mertens ging na een onschuldig duel met Draxler naar de grond en tastte naar de bovenarm. Daarbij ondersteunde hij ook zijn elleboog. Het eerste verdict luidt een verstuiking van de schouder.

In een saaie eerst helft liet Mbappé zich vooral opmerken. Eén knappe actie werd beloond. Het slangenmens legde drie man in de wind waarna hij Bernat bediende. De Spanjaard schoof al glijdend binnen. 0-1. 

Maar het kwartiertje pauze deed Napoli deugd, want het kwam furieus uit de kleedkamers. De hoofdrolspeler: Dries Mertens. De grote boeman: Gianluigi Buffon. Tweemaal had er ervaren rot een prima parade in huis op een schot van de Rode Duivel. Eerst zweefde hij een poging van uit de zestien uit zijn kooi, nadien was hij attent op een sluwe lob. 

REUTERS

PSG heeft nog werk

Maar de gelijkmaker viel tóch. Thiago Silva ging aan het klungelen, Callejón profiteerde maar werd van z’n sokken gelopen. Insigne zette de elfmeter feilloos om. Verder kwam Napoli echter niet meer, ze verloren met Mertens zelfs hun man-in-vorm. 1-1. 

Napoli deelt nu met zes punten de koppositie in de groep met Liverpool, dat eerder op de dag verrassend verloor van Rode Ster Belgrado (2-0). PSG volgt op één punt achterstand. Met vier punten is ook Rode Ster nog niet uitgeschakeld.

AFP
EPA
AP
Insigne heeft Marquinhos voor zich.
AFP Insigne heeft Marquinhos voor zich.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.