Dries Mertens eist hoofdrol op met tweeklapper en voegt zich in illuster rijtje met meer dan 100 treffers voor Napoli

AFP
Napoli
NAP
Napoli NAP
3
1
Rode Ster Belgrado ROD
ROD
Rode Ster Belgrado
Nummer negen én tien in de Champions League - de eerste Belg die de kaap van tien bereikt. Dries Mertens schreef vanavond geschiedenis. De pocketspits tekende voor twee goals in de vlotte zege tegen Rode Ster (3-1). 

In de schaduw van de kraker tussen PSG en Liverpool keek Napoli vanavond het verrassende Rode Ster in de ogen. In Servië raakten de Napolitanen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Vanavond liep het niet zo’n vaart. Na ruim een halfuur waren de troepen van Ancelotti al zegezeker. Hamsik opende de debatten met een simpele intikker na een hoekschop van Mertens. Twintig minuten later stond de Belg zélf aan het kanon. Als een duivel uit een doosje dook hij op voor doel, om met buitenkantje rechts het leer in doel te deviëren. Knappe goal.

Geen één zonder twee, dacht onze landgenoot. Zeven minuten was het tweede bedrijf onderweg toen Mertens opnieuw toesloeg. De balcontrole van ‘Driesje’ na een dieptepass van Hamsik was perfect, de afwerking was dat evenzeer: 3-0. De naam van Mertens galmde andermaal door San Paolo. Het eerreddende doelpunt van Nabhouhane –op aangeven van ex-Anderlechtmiddenvelder Marin- was er enkel eentje voor de statistieken. Want één man ging vanavond met alle aandacht lopen: Dries Mertens. Niet alleen is hij de beste Belgische schutter aller tijden op het kampioenenbal, hij voegt zich ook in een illuster rijtje in Napels. Als zesde speler uit de clubgeschiedenis bereikt hij de kaap van 100 goals in alle competities samen. 

REUTERS
AP
AFP
REUTERS
REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean petermans

  Het illustere lijstje van Napoli's goalgetters: Marek Hamsik 121, Maradona 115, Cavani 104, Antonio Vojak 102, ons Driesje 100.

 • Steven Peeters

  Maar Martinez blijft zijn team en manier van spelen bouwen rond Lukaku, een counterspits die nooit op het hoogste niveau zal meekunnen, onbegrijpelijk ....

 • jacques zondervan

  En zeggen dat hij voor sommige ploegen te klein was om een vedette te worden proficiat Dries

 • Roger Deprez

  Duivels zonder E.Hazard maar wel met zijn broer krijgt men dat soort voetbal en daar achter Kevin om hen te voeden en te bedienen, lopende speler zoals bij City en Napoli. Geweldig om naar te kijken.

 • Erik Neyt

  Zou het kunnen dat daar ene Maradonna bijzit??