Deze opvallende statistieken bewijzen dat Chelsea en Courtois niet de favoriete tegenstanders zijn van Lionel Messi

AFP
17 goals in 16 wedstrijden: dat is het indrukwekkende rapport dat Lionel Messi kan voorleggen tegen Engelse ploegen in de Champions League. Een hattrick tegen Man City, vier goals in één wedstrijd tegen Arsenal en een goal in twee verschillende finales tegen Man United... maar tegen Chelsea zweeg het kanon van de kleine Argentijn tot dusver. En laat dat nu net het team zijn waarmee FC Barcelona vanavond de degens kruist in de achtste finales van het kampioenenbal.

Een best verrassende statistiek is dat, want Messi speelde al acht keer tegen de ‘Blues’ en in die confrontaties schoot hij 29 keer op doel – evenveel keer zonder succes, dus. En dat voor een speler die in 620 wedstrijden voor Barcelona liefst 534 keer raak trof. In april 2012 miste de ‘Vlo’ zelfs een penalty tegen de blauwhemden uit Londen. Hoe dan ook zijn er weinig teams -in Spanje en in Europa- die hem zo aan banden kunnen leggen.

Ook vanop de stip lukte het Messi nog niet om te scoren tegen Chelsea.
EPA Ook vanop de stip lukte het Messi nog niet om te scoren tegen Chelsea.

Courtois

Komt daar ook nog een keertje bij: de aanwezigheid van Thibaut Courtois onder de lat bij de ploeg van Antonio Conte. Messi kent onze nationale nummer één vooral van toen die nog bij Atlético Madrid speelde. In die periode keken de twee elkaar meer dan eens in de ogen, maar voor de laatste goal van Messi tegen Courtois moeten we al terug naar 16 december 2012. Sindsdien, twee CL-wedstrijden, twee Europese Supercups, drie duels in de Primera División en één in de kwartfinale van het WK in 2014 later, staat Messi dus al acht duels droog tegen Courtois.

Courtois stopte Messi af toen de Argentijnse ster alleen voor hem opdook in de kwartfinales van het WK in 2014. Uiteindelijk zou Higuaín de enige goal van die wedstrijd maken.
afp Courtois stopte Messi af toen de Argentijnse ster alleen voor hem opdook in de kwartfinales van het WK in 2014. Uiteindelijk zou Higuaín de enige goal van die wedstrijd maken.

Bovendien schiet de ploegmaat van Thomas Vermaelen dit seizoen minder met scherp op het hoogste Europese toneel. Hij moet het (voorlopig) stellen met drie doelpunten, terwijl Cristiano Ronaldo er al elf tegen de touwen joeg,  Kane en Firmino intussen aan zeven goals zitten en jongens als Cavani, Neymar, Salah, Mané en Ben Yedder al aan zes keer raak troffen. Nog dit: vorig seizoen zat Messi op dit moment al aan tien goals op het kampioenenbal.

De sterren lijken op dit moment dus niet ongunstig te staan voor Chelsea. Maar Messi is en blijft natuurlijk Messi…

Cahill, Mikel en Lampard zetten de achtervolging in.
Getty Images Cahill, Mikel en Lampard zetten de achtervolging in.
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK MOLIN

    Hopelijk houdt hij dit record nog een paar wedstrijden vast tegen de Blues.

  • Roger Deprez

    Het weinig attractieve spel van Chesea zal voor Messi en co geen probleem zijn .

  • Pier Aspe

    Tja .... het zijn maar statistieken hé.....voor deze campagne had hij ook nog niet gescoord tegen Buffon tot plots dat hij 2 keer scoorde.....en ik vrees voor Courtois dat hij ook meer dan 2 keer zal mogen omdraaien deze keer.....