Exclusief voor abonnees

Deli, de sterkste en meest zelfkritische verdediger van Club: “Ik voelde me nutteloos en vernederd na die 0-5"

BELGA
Geen betere, sterkere en majestueuzere verdediger in België dezer dagen dan Simon Deli (28). Toch? Instant de patron achterin geworden bij Club – alsof hij er al járen speelt. In de Lichtstad mag Deli proberen zich nóg eens te onderscheiden... “Ik ga Mbappé succes wensen.”

Eventjes was er paniek. Bij Club. Bij Deli. En bij ondergetekende. Dit interview lag namelijk al vast toen de schijnbaar onaantastbare verdediger in de slotminuten tegen KV Kortrijk plots ging zitten en vervolgens met een pijnlijke grimas van het veld stapte. “Ik voelde iets achteraan mijn bil. Wellicht door vermoeidheid. Niets ernstigs”, zou-ie twee dagen later meteen sussen. “Ik had kúnnen voortspelen – als je jong bent, doe je dat wellicht ook – , maar dan krijg je daar nadien spijt van. Nu besefte ik: er volgen belangrijke matchen.”

Te beginnen in het Parc des Princes.

“We leven op hoop.”

Niet om je te desillusioneren, ­Simon, maar ’t was 0-5 twee ­weken terug.

Je sais. Ik was gefrustreerd die avond. Omdat de uitslag niet de juiste verhouding weergaf. Omdat ik ons een uur goed vond ­spelen. En omdat we vijf goals slikten, terwijl we in de competitie tot dusver nog maar vier doelpunten tegen kregen. (zucht) Tot in de puntjes hadden we ons voorbereid en dan krijg je zo’n pandoering – ik voelde me nutteloos en vernederd. Na affluiten ben ik me meteen gaan douchen, in plaats van de fans te groeten – ik kón het niet. Vooral voor hen vond ik die 0-5 héél erg. Ik weet wel: in het voetbal kan je winnen, gelijkspelen of verliezen, maar de manier waarop we die dag tegen PSG onderuit zijn gegaan, frustreerde me.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Boden

    De thuismatch was een tactische miskleun van Clement. Als je zoveel ruimte laat achter je verdediging hebben een Mbappé en Di Maria natuurlijk vrij spel. Het speelveld klein houden en rekenen op een snelle counter, meer kan Club niet doen.